Nya klackar att slå i taket?

Efter de klacklösa platåskorna som Victoria Beckham och Lady Gaga envisats att gå med, så tror jag mig ha skymtat nästa klack-trend när jag var i Österrike. Jag tror jag hoppar över den här trenden, även denna gång...
En tjej på konferensen hade faktiskt ett par stövlar med den här klack-sorten. Jag undrade hela tiden om de skulle brytas när vi gick upp för någon sluttning.

Kommentarer

cat sa…
Jag hoppar också över!
Den jordnära mamman sa…
Intressant att se att alla skotrender som rör sig höjdvis enbart gäller för kvinnor. Männen får alltid hålla sig kvar på marken. Balanserade och jordade. Medan kvinnor ska ska vackla fram och inte få fotfäste. Något för genusforskare? Och då har jag inte ens börjat kommentera övrig klädsel. Kan förresten tipsa om ett intressant program angående klädsel:
http://www.svt.se/von-svenssons-klader
Matilda sa…
Cat >> :)

Mamma >> Kanske också beror på att det är ett samhälle som ser upp till (bokstavligt talat) till långa personer. Att vara lång är en maktfaktor.
Jag såg första programmet med Von Svenssons kläder och tyckte det verkade intressant.
Jag hoppar också över de klackarna. Jag tycker att de är skitfula! Jag använder sällan klackar just av den anledningen som den jordnära mamman skriver, jag vill inte stappla omkring och inte ha fotfäste. Jag vill kunna springa till bussen om jag måste och gå omkring en hel dag på stan utan att få ont i fötterna.
korta mamman sa…
Angående Matildas inlägg om att längd är en maktfaktor kan jag rekommendera detta program som handlar om varför kvinnor är kortare än män:
http://www.svt.se/vetenskapens-varld/se-program/del-24-13