A Jolly British Housewarming Party

Vad vore mer lämpligt än att ha temat Glorious Britain på sin inflyttningsfest? Eftersom jag blir något besatt varenda gång jag får en idé så innebar det lite research och en hel del kreativa infall. Inbjudningarna inledes med:
"Your Royal Highness, My Lord Mayor, My Lord Chancellor, Mr Prime Minister, Your Excellences, Your Graces, My Lords, Ladies and Gentlemen,

Matilda requests the pleasure of your company at an intimate housewarming gathering on Saturday, the thirtieth day of November two thousand and thirteen, at seven o’clock in the evening."

Därmed sattes tonen och det blev lite väl svårt att leva upp till mina egna förväntningar. Det gällde altlså att skapa stämning innan gästerna anlände, dörrskylten varnade för gappet mellan Sverige och Storbritannien...
Vimplar - a.k.a. "bunting" sattes upp i hallen i sann brittisk feststämning.
Ett antal snacks och förfriskningar är ju obligatoriska på en brittisk fest: salt and vinegar-chips, shortbread, upside-down-cake, Marmite, Pimm's och ingefärsöl. Därtill uppfann jag kladdkake-fudge i samband med ett totalt misslyckat försök att göra vanlig fudge...
Jag har ju tidigare använt mig att namnlappar på engångsglasen för att minimera "skadan". Den här gången använde jag mig av karaktärer och brittisk skönlitteratur. Det blev en hel del glas över för jag gick lite "bananas" med dymo-apparaten... Men de kommer ju till nytta nästa gång. Det är alltid intressant att se vilket glas gästerna identifierar sig med.
 Obligatorisk te-station.
Jag hade bett alla att försöka tolka temat på något sätt i enlighet med deras bekvämlighetsnivå. En kom som the Beatles (typ alla i en, helt briljant!) och en annan kom som självaste drottning Victoria. Att kollegan skulle komma som drottningen visste jag och vi hade planerat en imponerande entré till God Save the Queen. Jag hade rotat fram gamla broscher och medaljer som prydde ordensbandet. Entrén blev ännu mer effektfull för hon hade memorerat ett eget tal i traditionell rojalistisk "we"-form. Awesome! Det är väldigt tacksamt att ha vänner och kollegor som nappar på mina galna upptåg.

Så hade jag förberett en "pub quiz" också på engelska och med Storbritannien som tema. Frågorna var nog lite för svåra, men det uppskattades ändå. Vinsterna blev brittisk konfekt och en burk spam till laget "the Original Features."

It was a jolly good evening!

Kommentarer

Wow! Imponerande tillställning. Jag har aldrig varit på någonting som var så seriöst planerat och som också följdes av de inbjudna. Så himla roligt det måste ha varit.

Pub quiz älskar jag! Det finns några ställen i Göteborg som har det och som jag varit på ett par gånger och det är lika roligt varje gång.
cat sa…
Det låter som en mycket glad och lyckad fest :)
Matilda sa…
Linda >> Det var riktigt kul! Du får komma nästa gång :)

Cat >> Absolut :)