Fiskvakt

Låt mig presentera Mr Fish, eller Mahi Koochooloo ('liten fisk' på persiska). Guldfisken Mahi ska bo hos mig några veckor.
I vanliga fall bor Mahi hos en kollega där hen för med sig lycka in i det persiska nyåret. Förhoppningen är att Mahi ska göra det samma för mig in i det svenska nyåret.

har bara passat katter förr (vilket jag är väldigt bra på) men har knappt någon erfarenhet av havsdjur. Den tycks vara ganska ensam i sin vas och det känns lite konstigt att mata den med bröd, men jag ska lyda mattes instruktioner. Jag vill ju gärna ro hem det här och bli en fena på att vara fiskvakt. Är det någon som har några bra tips att ge mig? Vilket ansvar har jag som fiskvakt att roa Maha? Tycker guldfiskar om någon särskild slags musik? Och går det att teckna en smådjursförsäkring för akvariefiskar (fiskförsäkring)?

Jag tror att julens soundtrack kommer att bli Electric Banana Bands låt om pirayan Maja.

Kommentarer

Hanna sa…
Vilket ansvar! Men nå, må den förgylla ditt hem.
Haha, men du det verkar ändå vara en försynt liten fisk det där. Det ska du nog klara av. Om du spelar lite Maja går det säkert ännu bättre. Men spoon? Det låter lite riskabelt tycker jag.
cat sa…
Hoppas att firren har ett större akvarium hemma, för det där ser i mina ögon ganska hemskt ut.
Matilda sa…
Tyvärr blev inte Mahis vistelse särskilt lång i mitt hem. Fisken överlevde drygt 24 timmar… :(
Nämen gud så hemskt! Vad hände?
Matilda sa…
Linda >> Det kan ha varit miljöombytet, men det kan också vara att jag gav den lite för mycket mat… :/ Katter är så mycket enklare att ta hand om!
Men stackars liten. Ja, katter är som bra.