Tillfreds med en lagom-jul

Just nu sitter jag i soffan och tittar ut över ett mörkmulet landskap. Solen har inte ens behagat att komma upp idag, eller så myser den någonstans på andra sidan alla regnmoln. Regnet smattrar mot fönsterbläcket. Kyl, frys och skafferi är laddade med tillräckligt med mat för att klara myndigheten för samhällsskydd och beredskaps rekommendationer ifall det skulle inträffa en kris (dvs ha mat för en vecka hemma). Pepparkakorna och lussekatterna är bakade. Jag har kokt risgrynsgröt och och rödkål och fryst in. Jag har julpyntat minimalistiskt och städat tillräckligt. Jag känner mig till freds med min ansträngning och väldigt nöjd över att inte behöva ränna i stan i dag efter julklappar och bli genomsur av allt vinterregn.

Två veckors semester har börjat och jag börjar känna att jag landar lite sakta. Snart kommer min mor dessutom och jag känner mig extra glad att det inte var jag som behövde resa kors och tvärs och jäkta mellan olika anslutningar. Jag har inget behov av att göra vare sig mer eller mindre, jag är ganska tillfreds får jag säga.

Det enda jag hade velat ändra på skulle vara väderleksrapporten. Men nu har jag i alla fall en ypperligt bra anledning att inte gå utanför dörren.

Jag hoppas att ni har en behaglig 4:e advent ni med, eller i alla fall har tid att sitta ner en stund och andas ut och säga "nä, nu räcker det!"

Kommentarer

Det låter ju jättebra och mysigt. Pepparkakor, har du bakat det själv med egen deg? Sånt blir jag så imponerad av. Jag har en deg liggande i kylen som det inte blivit av att jag bakat av. Har aldrig bakat själv heller.

Hoppas att du och mamman får en mysig jul med all julmat :) Och hoppas att det slutar regna.
Hanna sa…
Skööönt! Den här ledigheten är verkligen efterlängtad. Och oj vad jag ska äta mig igenom den. Hoppas du har en fin jul!
Matilda sa…
Linda >> Jajamensan, egen deg ska det va :) Det tar inte så lång tid och det blir godare än köpekakor och köpedeg (tycker jag) Det slutade regna lagom tills hon skulle åka hem, ironins värld.

Hanna >> Ja verkligen, jag har gått och väntat sedan "semestern" i somras! Hoppas att du fick en mätt jul :)