Inflyttningsolympiad

Det var måste ha varit i samband med OS i Beijing 2008 som den här festen hölls men eftersom det är OS-år och allt så vill jag ändå tipsa om ett annorlunda tema på en inflyttningsfest. Jag gillar att få till en twist på saker och ting, och när jag väl kommit på idéen med inflyttningsolympiad så var det bara att skicka ut inbjudningskorten:


Bäste ärade vän(ner), nu är det dags att bli glad
ty, detta är en inbjudan till X och Matildas inflyttningsolympiad!
Välkommen lördagen den ”syttende mai” på 6B Z-lund
oavsett kondition i flås eller hälsa sund.
Vår olympiska eld tänds prick sjutton noll noll.
Deltagare kommer från all världens håll.
(...) Det enda du behöver på dig packa
är oömma kläder och eventuellt regnjacka,
fint väder, glatt humör
och ingenting som tävlingen förstör.
Enligt den olympiska ed ni ska få svära
får ni inga otillåtna substanser bära*
Vi hade turen att bo med en stor gräsmatta på innergården som fick fungera som en arena. Grannarna agerade säkerligen publik bakom sina persienner. När gästerna/deltagarna var på plats delades det ut program och nummerlappar. Deltagarna representerade tre fantastiska idrottsländer: Neverland, Grönköping och Långtbortistan. Så tändes den olympiska lyktan och spelen var igång. Första gren var slägg-turnering (kubb).

400 meter häck, a.k.a. tipspromenad runt häcken. Frågorna rörde till stor del mig och min dåvarande sambo. Här kan de tjusiga sportlapparna skådas. Eller ja,ett papper med namn och ett nummer i en plastficka fastsatta med säkerhetsnålar. Svårare än så behöver det inte vara.
Maraton - i varje lag började en person att springa en utmätt sträcka och hämtade därefter upp en till, och sedan en till osv, tills hela laget var i ett tåg. Det gällde att inte släppa taget för då fick man straffrunda. Laget i mitten hade inte tänkt till med taktiken och satte dess längsta atlet främst vilket gjorde det svårt för de andra att haka på.
Gyttjebrottning. Man ställer fram ett antal olika ingredienser och testar ifall lagen kan baka chokladbollar utan recept. Det med egna barn hemma klarade detta på nolltid. Fortfarande är jag förundrad över laget som smälte smöret...
Resultattavla är ett måste för att kunna ha koll på ställningarna. Extrapoäng delades ut av domarna efter behag, därav de märkliga poängen. Ytterligare grenar som avverkades var fotboll (istället för att skjuta straffar på mål så skulle de pricka ribban), gymnastik (charader),  7+10-kamp (sannolikt gissa låt-introt) samt stafett (singstar-stafett).
Lagen fick också var sitt hemligt uppdrag som gick ut på att ändra om en barnvisa till en hyllningslåt till värdparet.


Jag lyckades finna delar av de här visorna sparade, gissa låten:
Oh oh olympiad
Har du nån choklad
Ja ja Matilda
X har plåten full
Matbuffé till oss
Många skratt till er
2 par poäng till Långtbortistan

(Choklad-)Medaljutdelning på en pris-pall.
Efter festen samlade vi ihop alla bilder och resultat och gjorde en liten pdf-tidning och skickade ut. Inte lika sofistikerad som min inflyttningsfest á la Britain, men jag vill ändå minnas den som väldigt rolig även fast jag inte deltog aktivt utan mer hade en domarfunktion.


Med viss reservation för att alla foton eventuellt inte är tagna av mig. Ber om ursäkt ifall någon deltagare känner att deras upphovsrätt blivit kränkt.

Kommentarer

Hanna sa…
Kul med temafester. Ambitiöst också. Och sport går ju alltid hem :)
Matilda sa…
Hanna >> Ambitiöst - jag gillar det bättre än OCD :)
Fantastiskt! Jag skulle som jag nog tidigare sagt älska dina temafester. Vilket engagemang bland deltagarna också. Jag är imponerad.

Och om jag inte är helt ute och cyklar så är låten min favoritbarnvisa när jag var liten :)