Läkemedelsreklam

I Nordamerika sänder de emellanåt reklam för vad jag uppfattar som receptbelagda läkemedel. Kanske är tanken att man ska gå till doktorn och säga att man hellre vill ta en annan medicin. Freedom of choice! Själv litar jag nog mer på läkaren än på TV:n.

Det intressanta är dock att de också rabblar upp alla biverkningar och allvarliga symptom man kan få av att ta medicinen. Gärna i snabbt tempo och i dovare tonläge. Det är som att läsa bipacksedeln fast läskigare. Det blir genast väldigt väldigt olustigt att ta medicin. Då och då går det larm om att läkare skriver ut för mycket antibiotika och allt vad det är, och att bakterier blir resistenta mot medicin. Kanske ska man köra lite dova slingor i väntrummet om alla biverkningar man kan få av medicin, och vips så är det många patienter som avstår att hämta ut receptet. Å andra sidan kan det också få konsekvenser.

Vad tycker ni - hiss eller diss för läkemedelsreklam?

Kommentarer

cat sa…
Tycker att det känns bättre utan såda reklam faktiskt. Däremot ska man lätt kunna söka och hitta information om läkemedel, som rör den sjukdom man har.
Matilda sa…
Cat >> Jag tror jag är på din sida, jag vill inte bombarderas av alla varor som finns, oavsett om det är medicin eller mat.
Jag är ju starkt emot reklam överhuvudtaget. Men läkemedelsreklam låter ju som den värsta sorten. Jag vill kunna lite på min läkare att den ger mig medicinen jag behöver. Fast det är jag ju också skeptisk till då läkemedelsindustrin är som den är. Så jag tar helst inga läkemedel alls. Men jag har (ta i trä) inte behövt ställas inför att medicineras på väldigt länge heller. Jag vet också att det skrivits om halsfluss och att folk springer till läkaren för att få antibiotika mot det när det i själva verket självläker efter ett tag. Så urbota dumt tycker jag.