Tanka ölkruset

Det är så mycket i samhället som rullar på i det fördolda utan att vi funderar på hur det fungerar. Jag har aldrig haft anledning att fundera över hur puben får sin öl. Dels för att jag inte dricker öl och dels för att det alltid finns där. Öl på fat har jag nog tänkt kommer i tunnor. Men det kanske är en förlegad föreställning som jag haft? "Hej medeltiden" liksom. Det är trots allt 2014 och tunnor är väl inte det vanligaste i vårt samhälle.

Ikväll stod det en lastbil från ett bryggeri utanför en pub/nattklubb som jag passerade. Från den gick det slangar in i lokalen. Lite som en brandbil fast med associationer till tankning av bensin. Jag vet förstås inte helt säkert men det kan eventuellt vara så att det var tankning av baren. Ledtrådarna tydde på det.

Vad tror ni?

Kommentarer

Hanna sa…
Jo, det är så de tankar baren. Har hört skrämmande siffror om hur mycket Gröne Jägaren på Söder i Stockholm drar per dag. Tyvärr har jag glömt hur mycket det var. Känner att poängen går lite förlorad iom det.
Anonym sa…
Själv är jag mer nyfiken på "hinder"-skylten. Är det för att de redan alkoholiserade ska snubbla på väg till ölbilen och där med inte komma fram?
Anonym sa…
Och varför ska den huvudlösa personen ut och cykla? Är inte det trafikfarligt?
cat sa…
Jo de verkar ju vara ett modernt sätt att fylla på i baren.
Matilda sa…
Hanna >> Haha, ja jag tror din poäng hade varit klarare om du haft en uppskattning :D

Anonym >> Haha! Ja jag funderade också över hinder-skylten, jag tror inte det fanns någon på andra sidan bilen.

Cat >> Ja inte lika mycket att bära. Å andra sidan kan man ju undra hur det blir med kolsyra och sådant i processen.