Blue Mountains

Precis utanför Sydney ligger en fantastisk nationalpark vid namn Blue Mountains. Det här var ett måste, menade alla jag talade med inför resan. Ett måste. Jag hoppade på Downunder Adventures heldagsutflykt. Det var en lagom grupp på cirka 15 personer i 20-30-årsåldern och en väldigt hurtig guide som tvunget skulle ha oss att säga "g'day g'day" hela tiden. Detta till trots var det en trevlig tur som inkluderade avgifter i nationalparken samt lunch (det är visst inte alla guidade turer som gör detta). Dessutom innebar det en hel del klättrande upp och ner för trappor i bergen och man fick verkligen känna att man levde.
Wentworth Falls. Först klättrade vi ner. Sedan klättrade vi upp.  På smala trappsteg uthuggna i berget. 
Det gäller att välja dag med omsorg. Regniga och dimmiga dagar är inget kul. När vi kom till första stoppet så befann vi oss mitt i ett moln och såg inga fantastiska vyer. Vi såg ingenting mer än grått dis. Men efter ha klättrat ner för vattenfallet och upp igen så hade det lättat och vi såg det här landskapet.
The Three Sisters.
Världens brantaste järnväg, Katoomba Scenic Railway. Tidigare åkte gruvarbetare upp och ner här i vad de kallade för "the Mountain Devil."
Bergen är inte särskilt blå men namnet kommer sig av den blå dimma som lägger sig över eukalyptusträden vars blad tydligen avger någon slags vätska som förvandlas till gas (med reservation för att jag missupffattat detta). Oavsett, väldigt vackert med regnskog, vattenfall och mils långa vyer.

Kommentarer

Vad coolt! Såna utsikter är ju så fantastiska. Det går nästan inte ens att fotografera allt det vackra på ett rättvist sätt.