Att öppna ett granatäpple

Hur öppnar man ett granatäpple på bästa sätt för att undvika att röd saft målar om köksskåpen? Att dela med kniv fungerar inte. För tillfället skär jag av en liten bit av skalet och öppnar sedan successivt efter att ha petat bort friliggande kärnor. Även denna teknik har visat sig vara något osäker. Är alternativet att   istället måla om köksluckorna i en röd kulör?
Mellanmål: yoghurt med päron och granatäpple.
Tips mottages tacksamt.

Kommentarer

Hanna sa…
Om du får veta svaret så meddela oss gärna. Jag brukar massera den lite genom att rulla den mot något hårt. Sedan skär jag på mitten och pillar ut kärnorna. Köket får väldigt mycket Pollock-karaktär.
Åsa B sa…
Metod 1
Skåra skalet i fyra delar. Dra loss de fyra bitarna, pilla ut kärnorna.

Metod 2
Skär frukten på hälften. Håll en halva över en skål och slå på "baksidan" så att kärnorna trillar ner i skålen.

Metod 1 är den minst kladdiga, men mest tidskrävande.
För inte så länge sedan kollade jag upp hur en egentligen ska bete sig med ett granatäpple. Jag blev så irriterad över att så många kärnor gick sönder när jag skar den. Så jag hittade en instruktionsvidoe på youtube där de visar som Åsas nummer 1 version. Du skär genom bara skalet längs efter där frukten ha naturliga skåror. Sen drar du isär den så den bildar klyftor och pillar sen bort alla gottiga kärnor. Jag har testat och det funkar också.
Matilda sa…
Tack Hanna, Åsa och Linda! Jag ska testa de olika varianterna och se vilken som blir bäst :)
Eva Maria sa…
När jag ska mosa eller dela något som kan stänka brukar jag lägga det i en genomskinlig plastpåse, och banka utanpå den! Tex tar jag hasselnötter och lägger i en påse och bankar med något hårt :-)Ser lite komiskt ut när jag gör det men man slipper dammsuga efteråt!
Matilda sa…
Eva Maria >> Jo men precis, det är jättesmart. det skulle kanske kunna fungera med granatäpplet också