Jetlag

Taket i Robarts Library, University of Toronto.
Det där med jetlag är egentligen inte så konstigt. Det vore nästan underligt ifall den på momenten kunde anpassa sig till en ny tidzon efter ha rest över halva jordklotet. Jag brukar vara ganska duktig på att undvika att drabbas av en långvarig jetlag. Det brukar snurra första dagen när jag varit uppe för många timmar i sträck och därefter blir det några dagar med tidigare mornar och tidigarelagd sängdags, vilket oftast är positivt. Men jag tycker mig uppleva att det är lite värre att åka österut än västerut.

Jag är nyligen hemkommen från en kombination av bröllop, semester, jobb och socialisering med vänner. Eftersom jag var tvungen att flyga långt för bröllopet var det lika bra att utnyttja resan och tiden på ett bra sätt. I skrivandets stund har jag nog passerat 25 vakna timmar och har målsättningen att hålla mig vaken 6-8 timmar till. Vi får se hur det går med den saken…

Jag undrar lite över ifall flygbolagen med flit har säten i ekonomiklass som efter några timmar känns så trånga och obekväma (jag lyckas aldrig sova djupt, på sin höjd dråsa till) att man automatiskt börjar tänka "nästa gång blir det banns mig business-klass"? Det är nästan så att jag önskar att någon kunde designa ännu obekvämare stolar så att jag verkligen inte alls finner motivation till att flyga och därmed kan bli lite mer miljövänlig.

Medan jag tar mig ur jetlaggen så bjuder jag på en bild av taket till det universitetsbibliotek jag arbetat i en del på sistone.

Kommentarer