Klass-bekant?

Jag söker ett annat ord för "klasskamrat" eller "klasskompis". Det är ju ett faktum att alla man såg dagligen i grundskolan knappast var ens vänner. Ett lämpligare ord efterlyses därför.

Kommentarer

cat sa…
Klassbekant kanske.
cat sa…
Såg jag nu att du redan skrivit :-)
cat sa…
Skolbekant om man inte gick i samma klass.
Matilda sa…
Cat >> Haha, ja men det låter ju rimligt, eller hur.
Hanna sa…
I skolan var man väl mer eller mindre tvungen att vara kompis med alla. Så kanske klass"kompis"?
Matilda sa…
Hanna >> En språkvetare ger mig tillåtelse att fortsätta mitt missbruk av citationstecken!? Don't mind if I do!
Skoltrötta mamman sa…
Igår aktualiserades verkligen detta ämne! I kön före mig på en matvarukedja nära mig, fick jag av en (i mitt tycke mycket äldre) kvinna frågan om jag hade gått på X-skolan. Ja, sa jag, men det var 40 år sedan. Det visade sig att hon gått i min parallellklass på mellan- och högstadiet och hon presenterade sig med namn och att varit mycket elak. Trots namn kände jag inte igen henne även om jag visste vem hon var då så var hon inte alls lik sig. Men jag var tydligen!
Men inte ens ett förlåt kom över hennes läppar. Trots att hon flera gånger nämnde att hon varit mycket elak. Så jag sa hejdå och avslutade samtalet. Skolantagonist? Skulle det vara ett bra ord? Skolovän? Skoltidare? Någon man gick i skolan med samma tid. Visserligen mycket mindre tryck bakom ordet, men samtidigt definitivt inte någon kamrat.
sofia sa…
Elev. Det räcker så. Studerande eller student funkar också men jag brukar bara använda mig av elev då det är neutralt och fungerar för alla.
Matilda sa…
Sofia >> Så sant, väldigt korrekt och neutralt.