Botemedel för klistriga burkar

Jag förmodar att ni vet hur jobbigt det är att få bort klister efter ettiketter på burkar eller prislappar på husgeråd. Ofta räcker det med blötläggning, lite diskmedel och gnugg. Men då och då tycks det vara omöjligt att få bort klisterresterna. Man kan ju undra vad det klistret är gjort av och varför producenterna använder andra slags ettiketter. Kanske är det tänkt att man ska lämna glasburkarna direkt till återvinningen i stället för att återanvända dem hemma?

Men misströsta icke! För dessa klistriga burkar finns ett praktiskt husmorsknep! Det inbegriper inga otäcka lösningsmedel, det enda du behöver göra är att uppsöka ditt kylskåp. Jag läste tipset någonstans på internet och efter att ha utfört flera kontrollexperiment anser jag det vara värt att dela vidare.

Tag en klick smör. Gnid in smöret på den klistriga ytan. Diska i varmt vatten med diskmedel och borste (eventuellt behövs lite extra gnuggande). Upprepa behandlingen vid behov.

Kommentarer

Ewa sa…
Smör är absolut det ultimata supermedlet. Låt burken stå insmörad i några timmar så går klister- och pappersrester bort utan gnugg.
Hanna sa…
Tack, det ska jag prova. Märkligt hur produktionen lyckats ta fram något så slittåligt i ett sammanhang där det inte alls lönar sig för konsumenten.
Ewa sa…
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
cat sa…
Tack det tipset behövde jag!
Matilda sa…
Ewa >> Najs!

Hanna >> ja det måste ju vara knepigt för de som vill återvinna glaset också?

Cat >> Varsego!