8 år

Konstaterar att det inte bara gått åtta år med en borgerlig regering, det har också gått åtta år sedan mitt första blogginlägg. Åtta år med tre riksdagsval och över 1300 inlägg. Det är lätt att tänka att de här åtta åren bara sprungit iväg. Men när jag tänker efter så har jag hunnit uppleva och göra en hel del. Den som läst mellan raderna har möjligen kunnat ana stormar, äventyr, djupa dalar och framtidsambitioner. Jag har tagit väldigt många högskolepoäng i olika ämnen som resulterat i två examensbevis. Jag har bott på nio olika adresser och uppfyllde min dröm om att bo i London. Förutom ett flertal extra- och tillfälliga jobb har jag hunnit vara utan arbete och inkomst kortare perioder innan jag påbörjade doktorandtjänsten/utbildning. Jag har hunnit bli sambo och separera. Köpt och sålt bostadsrätt. Begrava två närstående. Alla händelser har format mig, både till det bättre och det sämre. Jag kan se hur mina funderingar kring mysterier ändrat karaktär genom åren. Det personliga har fått träda fram allt mer här, även om jag åtminstone föreställer mig att jag är ganska reserverad när det gäller privatlivet.

Om två år har jag bloggat i tio år. Min förhoppning är att jubileet ska sammanfalla med att jag disputerar. blir det fest! Anteckna det i kalendern. Hoppas ni är med mig tills dess. För utan er, är det ingen blogg.

Kommentarer

cat sa…
Ja när man ser tillbaka och summerar sitt liv, så inser man hur mycket som faktiskt har hänt. Håller tummarna att du disputerar inom två år :-)
Ja, jag hänger med i två år till tänker jag mig :)

Ibland tänker jag på hur det varit om jag inte gjort det eller det eller det och kommer återigen på att det måste vara så att allting händer av en orsak. Även tråkiga saker. Som formar och transporterar runt oss i våra liv.
Matilda sa…
Cat och Linda >> Trevligt trevligt! Hoppas att ni kommer och svänger de lurviga på disputationen :)
Ewa sa…
Två år är ingenting! Snart är det fest! :D
Matilda sa…
Ewa >> Jajamensan!