Mönstrad insida

Vissa kläder har som en mönstrad insida just vid kragen som matchar utsidan. Jag har funderat på varför kläddesigners gör så. Plagget är oftast inte tänkta att vara vändbara så det fyller ingen större funktion. Kan det vara för att bryta av det enfärgade och lyfta plagget. Är det för att köparen kan visualisera redan på galgen hur plagget kan matchas? Eller handlar det bara om ett enkelt försäljningsknep? Att det ökar inköpet ifall det är något fint innerfoder som ingen annan kan se när du väl har på dig plagget? 
Tröja och jacka med innerfoder enbart på insidan av bakstycket.

Kommentarer

Malinmupp sa…
Hej!
Kläder slits ju lite extra vid nacken, så i fallet med blusen som har en liten mönstrad bit fastsydd vid ringningen bak är nog det anledningen (sen ser det ju lite tjusigare ut med det prickiga också)
Hanna sa…
Antagligen ska de väl se snygga ut också när de inte används. Och visst gör de det!
cat sa…
Något jag aldrig hade tänkt på fram tills nu :-)
Matilda sa…
Malinmupp >> Ah, det finns alltså en praktisk funktion bakom det hela!

Hanna >> Fint ska det va!

Cat >> Stackare, jag får sluta att mata dig med onödiga saker att tänka på ;)
Jag har funderat på det, men mest för att jag stör mig lite på att jag inte kan visa upp det fina tyget. Som en jacka med prickigt foder, helt onödigt för det syns ju inte.
Matilda sa…
Linda >> Ja det blir lite som ens egen lilla hemlighet, typ "ni skulle bara veeeeeta hur fin den här jackan är på insidan"