Hälsokur

Som barn när vi var sjuka fick vi alltid fluffad varm mjölk med honung serverad i kaninmuggar. Det skulle lena i halsen. Om det har någon hälsoeffekt vet jag inte, men det har blivit lite av en tradition som följt med.

Har ni några medärvda hälsokurer?

Kommentarer

Birgitta sa…
Vad gulligt det där med kaninmuggen inte minst! Min mamma köpte Eucalyptustabletter och blandade ner i het mjölk...då var det lite av fest i sjuksängen!
Matilda sa…
Birgitta >> Låter festligt! Fast också som en väldigt udda smaksensation?
Birgitta sa…
Kolla här Matilda!
http://margus.bloggplatsen.se/2010/11/03/3881756-men-skoterskan-da/
Anonym sa…
Det fick vi med när vi var sjuka! Något slags effekt måste det ju ändå haft eftersom många verkar köra på det? Varm mjölk blir man trött av? Honung lenar?
Matilda sa…
Birgitta >> Se där!

Händelsevis >> Haha, ja annars vore det ju konstigt om en hel befolkning fått varm mjölk utan någon anledning. Typ mass-hypnos?
Har hört att honung har vissa hälsofrämjande kvaliteter som dessvärre försvinner vid varmare än 37°.
cat sa…
Måste säga att jag blev lite avis på din tradition. Själv fick jag krossad magnecyl smaksatt med saft, serverat i matsked när jag var krasslig som barn.
Ja vi fick också "honung och mjölk" vilket jag inte dricker idag när jag lärt mig att mjölk är slembildande! Vatten och te blir det nu.

Annars drack vi även Kreosan. Jättegott men med kreosot i så det förbjöds sent 60-tal fast vi hade kvar några flaskor...är nog picklad inuti.
Matilda sa…
Cat >> Det låter lite som en typisk Mary Poppins-medicin.

Bara brittiskt >> Jag blev tvungen att slå upp kreosot, och det lät kanske inte helt hälsosamt. Det är lustigt hur mycket gamla läkemedel som bunkras i hemmet. Hostmedicin verkar vara ett läkemedel som förvaras i skåpen i evigheter.