torsdag 16 oktober 2014

Havre med mera

Hittade ett utkast på ett blogginlägg med den här bilden. Det är en snabbgröt jag måste ha köpt när jag var på konferens i Australien. En sådan man bara häller i kokande vatten och rör runt. Perfekt när frukost inte ingår och så länge man inte tittar på innehållsförteckningen. Och det gjorde jag ju. När jag ätit upp den.
Enligt ingredienserna ska det finnas havre, mjölkpulver och socker. Men strax där under står det i allergivarningen att den innehåller gluten, mjölk, jordnötter, sesamfrö, soja, sulfitet och nötter från träd. Hur gör australiensarna sitt mjölkpulver!? Ok, jag begriper att det handlar om vad som finns i fabriken. Men det är intressant och se hur formuleringarna skiljer sig åt. I Canada finns det texter och märken som berättar när något är tillverkat i en "nut free environment".

Äh jag vet inte, tydligen tyckte jag det här var värt att blogga om för ett halvår sedan.

2 kommentarer:

cat sa...

Mysteriet är nog faktistk att det både står skim milk powder och milk.

Linda i Berlin sa...

Här står det att det kan innehålla spår av, vilket jag kan tycka är en lite bättre formulering än att det innehåller punkt.