Reykjavik del 2

De varma källorna på Island och det enorma utbudet av varmt vatten skulle kunna få mig att flytta till dit. Då hade jag kunnat slösa varmvatten med gott samvete. Förvisso luktar varmvattnet något märkligt, men eftersom alla tvättar sig i det så är det nog inget farligt.
Blue Lagoon - den kalla delen av den varma källan dit alla turister åker för att bada. Men alltså, strunta i att det är en turistdestination för det är verkligen värt besöket. Vi fick dessutom en regnbåge över källan.
Det mystiska lavalandskapet som kändes som något från Katlas trakter i Bröderna Lejonhjärta. Men visst var den delvis filmad här? 
På Saga museet såg vi vaxdockor som föreställde historiska personer med betydelse för Island. Här Leif Eriksson.
Här en völva. Det roligaste på museet var möjligen att man fick klä ut sig i vikingakläder. 
Utsikt från hamnen. 
Fiskeindustrin tycks ha varit väldigt betydelsefull. Och när man ser landskapet så förstår man nästan varför. Vi såg nog inte en enda odlingsåker. Däremot såg vi växthus nära varma källor och en del boskap. Vad islänningarna åt innan globaliseringen kan man ju fundera över. Plokkfiskur, en slags gratäng på fisk och potatis, tycks vara lite av en traditionell rätt. Jag smakade den och den var god men ganska maffig.
Titta, lite blå himmel!
Väggmålningar.

Harpa (konserthuset) by night.

Kommentarer

Åh, Island står på min att-vilja-besöka-lista sen länge.

Vilket häftigt konserthus! Den väggmålningen skulle mycket väl kunna ha skådats här i Berlin med.
Matilda sa…
Linda >> Du får putta upp det lite på listan tycker jag :)