2014 i retrospekt

Operahus i Sydney.
Så här vid nyår börjar har jag funderat lite över 2014. Var det ett bra år eller lägger jag det bara till handlingarna utan större anmärkningar? Det har varit ett år med blandade känslor som började i tung uppförsbacke där all energi tycktes gå åt till jobbet och ta sig hem för att laga mat. Medan yrkeslivet flyter på ganska bra så tycks jag forfarande leta efter rätt recept på hur jag vill ha mitt privatliv. Jag har funderat en hel del vad jag vill med mitt liv, vad jag mår bra av och vilka saker som jag kan sålla bort. I övrigt har jag börjat beta av Sverige-kartan och besökte platser från Malmö i söder till Piteå i norr. 
Dalahäst i Mora.

2014 och premiärer: Första radiointervjun. Första gången på södra halvklotet och i USA. Plockade blåbär för första gången. Första teaterbesöket på Dramaten (där jag såg Johanna). Första tentorna att rätta.

Klimatosmarta resor: Australien, Islandbröllop i USA och återbesök i Canada.

Klimatsmarta resor: Tågresa i Dalarna.

Islandshästar i Island.
Årets milstolpar: Mitt mitt-seminarium

Onödiga köp: Ett par längdskidor eftersom vintern tydligen ställde in.

Utflykter: Kontorsflytt till biologernas utrymda korridorer, där det för övrigt spökade.

Det mest otippade: Hoola Bandoola Band och proggen gjorde entré i mitt avhandlingsskrivande. Turf fick ut mig på cykelturer och två jag grottade ner mig i arkiv och fyndade i frågelistsvar.
Känguru i Australien.

Förändringsarbete: Ut med Facebook och in med ny sovrumstapet. Jag minskade mitt datoranvändande och försökte bli mer proaktiv.

Gedigna forskningsprojekt och lösta mysterium: Jag och kollegorna redde ut skillnaden på vegemite och marmite. Privat luskade jag i hur man cyklar Sverigeleden och upptäckte att det finns stämpelstationer (och Ewa myntade uttrycket "analogt Turf").

Nu går vi mot 2015 och jag ser fram emot att få premiäråka mina skidor och erhålla fler semesterdagar. Jag satsar på köpstopp på te och att ta nya unika Turf-zoner när jag besöker nya orter i Sverige. Jag vill bättra på min självkänsla, läsa mer skönlitteratur och åka till Berlin. Jag är nyfiken på musikalversionen av Sällskapsresan och på vad jag ska hitta på för festtema till min födelsedag.

Gott slut på 2014 - vi ses i 2015!

Kommentarer

Anonym sa…
Tycker att det låter sunt att fundera vad man själv vill och därefter arbeta för det.
Gillar också att du ska satsa mer på skönlit och en tripp till Berlin.
Låter som ett bra år!
Men köpstopp på te? DET hade jag aldrig klarat, inte ens om jag försökte..
Anonym sa…
Åh Berlin! Där är det alltid underbart att vara :-) Har du varit innan? Då vet du ju redan, annars kommer du älska det! Jag har varit massor med gånger men vill alltid åka tillbaka. Som tur är har min sambo inte varit där så jag måste ju minst dit och visa honom.

Får du te-brist kan jag skicka alla mina. Kan bara dricka örtte nu för tiden, annars strejkar allt! Har bara alla svarta, röda och gröna som bjud-te nu och jag skulle behöva öka på min besöksfrekvens med typ 1000 % för att göra slut på allt te inom överskådlig framtid.
Det där som smakar hö vill ingen dricka heller så det blir väl kvar för alltid...
Matilda sa…
Småstadsfrun >> Jo ibland måste man stanna upp, det är så lätt att göra vidare i samma spår fast att man egentligen vill åt ett annat håll.

Händelsevis >> Ja har aldrig varit i Berlin, men är riktigt peppad. Vet bara inte riktigt när på året det blir än.
Haha, ja du får kanske också ha te-kalas? ;)