Kräm som kräm?

Jag är hopplös när det kommer till skönhetsprodukter. Det är liksom inte min grej. Det verkar så jobbigt att ha hela badrumsskåpet fullt med olika produkter som ska läggas på i olika lager och för olika delar av ansikte och kropp. Men jag kan förstå att det finns de som är intresserade av sådana saker.

Så här års är huden torrare än torrast och förbrukningen av mandelolja ökar. Jag har också någon miljövänlig ansiktskräm och handkräm. Det är kanske inte helt nödvändigt, jag kanske borde testa Hannas hudvårdsserie face-guck. Vad som förundrar mig när jag står där i affären för att köpa min ansiktskräm är att det finns så himla många sorters ansiktsåterfuktare. Min logik är nämligen: ansikte + återfuktning = ansiktsåterfuktare. Men det finns visst lotion, cream, oil och jag vet inte vad. Sedan finns det dagkräm och nattkräm.

Förlåt, jag vet att det här säkert är en dum fråga, men vad är det för skillnad på dagkräm och nattkräm? Jag förstår verkligen inte.

Kommentarer

Ewa sa…
Haha. Inte jag heller.

Försöker rensa ut så mycket som möjligt av konventionella produkter och krämer. Rågmjölstvätt och surskölj funkar mycket bra till håret, OCM rengör ansiktet med olja och samma olja används som lotion om man får torr hud. Behöver man nåt annat än lite tvål till kropp och händer...? Jo, ibland behöver jag superkrämer till händerna eftersom alltför mycket städande/diskande/handtvättande gör dem spruckna och nariga. DET har jag inte hittat någon no poo lösning på. (Diskhandskar glömmer jag bara att använda.)
Matilda sa…
Ewa >> Tur du hittade en salva nu då ;)
Hanna sa…
Utbudet av olika kemikalier är helt klart stort. Men främst gäller det väl att hitta en produkt som passar ens egen hudtyp, om en har torr hud eller fet. Själv älskar jag rena oljor. Jag kör jojoba. Till allt.