Verksamma värktabletter

Jag har i perioder behövt byta från 200mg-styrkan på värktabletten till 400mg. Jag har gjort det motvilligt och har alltid försökt att ta den lägsta styrkan om möjligt. Dels för att jag är oroad för att bli beroende av den högre styrkan och att den en dag inte ska fungera. På förpackningarna så står det något i stil med att det är för vuxna och barn över X år. När jag bad om ett paket värktabletter på apoteket sist så pekade de automatiskt på 400mg och när jag ville ha den lägre sorten antydde den anställde att den var ju för barn. Det är inte första gången jag stött på detta. Det gör mig lite orolig för att denna barn/vuxen-uppdelning leder till överkonsumtion av värktabletter. Jag menar, är vi verkligen helt säkra på att de är helt ofarliga för oss? Vissa individer avrådes ju från att ta vissa sorters värktabletter vilket antyder på  något.

Kanske är jag bara lite för nojig.

Kommentarer

Ewa sa…
Jag undviker också att ta värktabletter. Tar väldigt sällan mediciner överhuvudtaget. James däremot poppar piller som om det vore läkerol så fort han känner sig lite krasslig. För nån vecka sen läste jag en artikel om det potentiellt farliga med paracetamol för små barn. http://www.aftonbladet.se/debatt/article19196827.ab Vi har sedan Juno föddes varit oense om när det är läge att ge Alvedon och jag har verkligen inte tänkt backa nu.
Matilda sa…
Ewa >> Nu i veckan ville en utländsk bekant köpa EN slags tablett som skulle lindra i princip ALLA sjukdomssymptom. Apotekspersonalen menade att det inte fanns, man behövde gå till enskilda symptom. man kan ju undra vad de där allverkande-tabletterna innehåller...