Bästa frånvaro-ursäkten?

Studenter, dom är så goa! Det kom ett mail:
Hej Lärare! Jag ska iväg på ett studentjippo några dagar som inte alls har med min utbildning att göra. Så jag missar alla dina föreläsningar. Kan du vara schysst och lägga upp dina lektioner på internet så att jag inte missar något? Hoppas du förstår. Tack! //Student.
Och mitt svar ba':
Hej bästa student, Åh vad roligt att du ska åka iväg! Givetvis kommer jag att filma mina föreläsningar och lägga upp mina anteckningar ord för ord så att ni kan åka iväg och roa er. YOLO! //Lärare
Nä, så klart stod det inte exakt i mailet. Och självklart svarade jag inte med ovanstående ord heller. Men ni förstår andemeningen. Jag kan inte låta bli att förundras över att så många tycks vara curlade genom sin utbildning (eller åtminstone hoppas att kunna bli det). Visst, det händer det att man får förhinder av olika orsaker, men frågan är hur långt en lärare ska gå för att se till att det är möjligt att ta del av det som missades.

För övrigt är min "bästa" frånvaroursäkt att jag var tvungen att följa med och avliva en katt (obs sant! tur att läraren var en förstående kattmänniska). Vad är din bästa ursäkt till frånvaro?

Kommentarer

Malinmupp sa…
Min mest minnesvärda ursäkt till att inte lämna in en hemuppgift var "Jag kommer inte hinna lämna in den här textanalysuppgiften i tid då jag har blivit temporärt blind" (obs sant!!)
Anonym sa…
Som tidigare student förstår jag verkligen vad du menar med "curlade". Jag tog mina studier på fullt allvar och tog snabbt igen det jag missat. Mest för att jag faktiskt aldrig har gillat att plugga och tyckte därför att det helt enkelt var mest lämpligt att lära mig allt från början.
Däremot kunde jag då och då känna att det var orättvist att en del inte ens köpte böcker eller gick på lektioner och ändå fick allt serverat. Men, det är väl så det är.. Tröstade mig att de förlorar i det långa loppet.

Ang ursäkter har jag egentligen aldrig hittat på utan alltid varit ärlig. Tex "jag måste få sova" eller "vi flyttar". Känner att ärlighet varar längst :)
Matilda sa…
Malinmupp>> !! Men oj vad läskigt att bli (temporärt) blind! Det känns helt klart som en väldigt legitim anledning. och minnesvärd...

Småstadsfrun >> Om de inte förlorar i det långa loppet så hoppas jag i alla fall att de inser att de har så mycket mer att vinna genom att ta ansvar för sitt eget bildande. Varför ska man annars läsa vidare om man inte är villig att arbeta för att lära sig?
Absolut, ärliga ursäkter är de bästa. Även om de är udda ;)

Anonym sa…
Min favorit är en som min klasskamrat kom med:

"Ursäkta att jag kommer för sent, bussen var tidig"

Det vill säga att han alltid kom exakt på utsatt tid till hållplatsen och bussen körde ifrån honom den här dagen.
cat sa…
Har inte haft ogiltig frånvaro sedan gymnasietiden och då hittade jag på diverse orsaker.
Matilda sa…
Anonym >> haha, ja det är inte lätt när kollektivtrafiken går före utsatt tidtabell

Cat >> :D Du har alltså blivit hederligare på äldre dar? ;)
cat sa…
Bara mer eller mindre giltig frånvaro och då har en variant av sanningen fungerat bäst som ursäkt.
Ewa sa…
Jag gissar att studenten antog att du hade en PP du kunde lägga upp? Det är väl normalt? Mvh Lata Studenten
Matilda sa…
Ewa >> Ja - men studenten antog också att det skulle vara en så pass informativ PPP att allt skulle vara glasklart av att titta på den. Så jobbar inte jag. När jag väl använder PPP så blir det mest enstaka ord, bilder och övningar. Totalt ologiskt för den som inte var med på lektionen...