Förlegat hundnamn?

Hundnamn, fyra bokstäver: Karo.
Minns ni de gamla läseböckerna där det stor "far är rar" och "mor ror"? Jag tror det fanns en sida om en hund vid namn Karo. Jag har aldrig träffat på en enda hund som heter Karo. Aldrig. Jag börjar betvivla på att detta någonsin varit ett populärt hundnamn som korsordskonstruktörerna försöker att intala mig.

Jag riktar mig därför till er, mina visa läsare: har ni mött en hund vid namn Karo? Eller något annat djur som haft detta tilltalsnamn? Eller kanske en människa?

Kommentarer

B sa…
Håller med dig! Hundar heter Zorro, Ove(haha...), RinTinTin, Castor, Signe, Valter, mm men jag har ALDRIG stött på någon Karo!
Anonym sa…
Som trogen hundvän och väl inne i "hundvärlden" har jag då aldrig stött på detta namn, nope, aldrig. Skulle snarare gissa att just "Karo" var namnet på någon slags förlegad hushållsapparat.
Matilda sa…
B och Småstadsfrun >> Det finns alltså INGA Karo-hundar. Det var det jag misstänkte! (synd att SCB inte har namnstatistik på husdjur så att man kan dubbelkolla sådana här saker)
statistiska mamman sa…
Nej, SCB har det kanske inte, men Jordbruksverket! Vad ska vi annars ha våra myndigheter till om inte till sådant här viktigt! (Hoppas ironin gick fram!)
http://www.jordbruksverket.se/download/18.465e4964142dbfe447060c8/1389108228148/De+popul%C3%A4raste+hundnamnen.pdf
cat sa…
Har aldrig under mina 40+ år stött på en hund vid namn Karo.
Matilda sa…
Mamma >> Ingen Karo på den listan inte... Undrar vem som har som arbetsuppgift på Jordbruksverket att sammanställa dessa namn. Och vad denna personen har för yrkestitel. Hundnamnsansvarig? Husdjursnamnsstatistiker?

Cat >> Vi kan alltså nu slå fast att Karo är ett utdött namn i hundvärlden. Right?