Fast i tv-serie-cykeln

Jag har som målsättning att inte titta på för många tv-serier. Då får jag tid till annat. Åtminstone i teorin. Men så är jag något överförtjust i BBC-produktioner. Och snygga kriminaldramer. Och kostymdramer. Just nu följer jag Jordklok (riktigt spännande och bra) och Fortitude (även den riktigt snygg och spännande). Två serier, det är lagom.

Men det är inte hela sanningen. För nu har de ju börjat visa nya säsonger av Mr Selfridge och Badhotellet. Och inte nog med det, Arne Dahls-kriminalserie följer jag ju också. Det är fem serier. Det är för många.

I vintras såg jag hela Outlander-serien i princip i ett streck. Den var okej, inte det bästa jag sett, men ändå något jag var tvungen att se alla avsnitten av. Så kom jag till det sista avsnittet och var glad över att kunna bocka av den här serien. Men då (spoiler-varning!!) visade det sig att det fanns en cliffhanger och att serien lämpligt nog behövde minst en säsong till. Agh! För den "måste" jag ju se, när den kommer.

Jag är hopplös, alltså. Jag försöker minska mitt serie-tittande men hittar alltid nya serier att titta på. Och när en tagit slut, så börjar lämpligt nog en ny. Hur många serier följer ni på en och samma gång? Vad är "lagom" för er?

Kommentarer

cat sa…
Jag sitter djupt fast i tv-serieträsket och har svårt att se en väg ut..... Fast jag lider inte direkt av det ändå. Är nog periodare. Ibland tittar jag massor och ibland tittar jag inte alls.
Matilda sa…
Cat >> Så länge du inte lider av det så gör det nog inget :) Har du någon favoritserie just nu?
cat sa…
Hm jag ser om Buffy the vampire slayer :-)
I övrigt ser jag just nu the Big bang theory och Once upon a time.
Ewa sa…
Alldeles för många...
- Svenskt: Jordskott är fantastisk! Har kollat Arne Dahl nu, men den är väl inte så bra egentligen.
- Reality: Kan inte hålla mig från Paradise Hotel och Bonde söker fru.
- Amerikanska: Walking Dead, Game of Thrones, Vikings, Girls
- Period dramas: Downton Abbey och Mr Selfridge, men har börjat lessna på dem.

Har säkert glömt nån också. Som tur är går inte allt samtidigt! :)