tisdag 3 mars 2015

Nu blir det andra bullar - eller åtminstone pizza

Ätbara och goda pumpabullar. Receptet finnes här.
Efter gårdagens inlägg tänkte jag stilla er eventuella oro. Jag har varken lyckats bränna ner huset eller gått sömnlös i natt. Däremot fick jag en god frukost.

Den resterande jästen kommer givetvis, på Småstadsfruns inrådan, att användas till att göra pizzadeg. Hemmalagad pizza är trots allt det godaste alternativet. Återkommer om jag kommer på ett bra pizzanamn

Apropå färsk jäst så har jag fortfarande inte lyckats lösa mysteriet med varför det var så svårt att få tag i sådan i England. En gång lyckades jag få köpa det i lösvikt i en mataffär, men gången därpå hävdade de att de inte fick sälja. Det var bara på Wholefoods jag hittade något som påminde om det som säljs här. (Jag är visst inte den enda svensk som grubblat på detta.)

6 kommentarer:

handelsevis sa...

Pumpabullar lät ju riktigt gott! Lite sött eller? Som ett mellanting mellan matbröd och fikabröd?
Hemgjord pizza var längesedan här med, stör mig alltid på att det blir 25 g jäst över så vi lagar inte så ofta. :-)

cat sa...

Vad mystiskt att färsk jäst är en bristvara i UK.

Matilda sa...

Händelsevis >> Nja, sötare vet jag inte. Tänk dig morotsbröd men kanske lite saftigare.

Cat >> Ja de verkar visst nästan bara baka med torrjäst i hemmen.

Ewa sa...

Nästan omöjligt att köpa färsk jäst i Kanada också. Hittade det tillslut på en lokal "ethnic-deli" (som det så fint brukar kallas... tror den var polsk eller ukrainsk med lite internationella influenser) i omärkt förpackning.

Ewa sa...

Nästan omöjligt att köpa färsk jäst i Kanada också. Hittade det tillslut på en lokal "ethnic-deli" (som det så fint brukar kallas... tror den var polsk eller ukrainsk med lite internationella influenser) i omärkt förpackning.

Matilda sa...

Ewa >> Det är helmärkligt! Det är som att bagerierna har patent på dem. Nästan så att man undrar ifall det är myndigheterna som vill hålla jästen från hushållen eller om det har med baktraditionerna att göra.