Brittiska kranar

Britter envisas med att ha vaskar med två kranar. En för varmvatten, alltså riktigt varmt vatten. Och en för kallt vatten. Vill man ha lagom tempererat vatten när man tvättar av sig så får man tappa upp det i vasken först. Hur britterna gör när de tvättar händerna utan att skålla sig eller förfrysa fingrarna är för mig mystiskt.
Dubbelkranad brittisk vask.
Varför kan de inte bara se sig besegrade och installera varmvattensblandare?

Kommentarer

Ewa sa…
När det kommer till toa/badrum är de sjukt gammaldags i England. Vad sägs om badkar med två kranar utan dusch? Heltäckningsmatta i badrummet? Toalett i ett eget separat rum utan handfat? Snöre till vattentank för att spola i toaletten? Det är helt absurt!
Matilda sa…
Ewa >> Ja precis! Jag fattar inte att jag bott så där i två år med separata utrymmen (fast vi hade i alla fall en duschkabin).
Det hela får mig att tänka på radioprogrammet "Hej Domstol" där lyssnare kunde skicka in "åtal". Jag tycker att vi har ett case här att kunna åtala uppfinnaren av de "brittiska hygienutrymmena" ;)
Anonym sa…
Snöre till vattentank hittar du ju i var och varannan stad - även Stockholm i äldre hus. När det gäller varmt och kallt så har jag bloggat om förklaringen. Det finns svar på alla mysterier. :D https://barabrittiskt.wordpress.com/2014/10/13/brittiska-vattenkranar/
Matilda sa…
Barabrittiskt >> Ja men se där, tackar för att du hittat svaret :) Å andra sidan saknar jag fortfarande den "perfekta tekniken" att tvätta händer (eller håret för den delen när det gäller badkar utan duschslang). De måste ju ha en annan teknik än "oss med vattenblandare"?
Linnea sa…
Sånhär hade min syster när hon bodde i England, man tryckte fast den när man ville duscha istället för att bada:
http://www.buyaparcel.com/p/uncategorized/eco-single-mode-push-on-tap-bath-shower-kit-includes-shower-head-220691/

Kolla andra fotot så förstår du hur exklusivt det blir
Matilda sa…
Linnea >> Så smart! Betydligt billigare en ett helt nytt badkar ;)