Gloucester [Gloster]

Gjorde ett stopp i Gloucester. Det är stad med många äldre byggnader och en fin katedral. I övrigt var det ingen ort jag kände ett behov av att stanna länge i. Det som verkligen tog mig på sängen här var hur många "utslagna" människor jag såg i denna stad, något jag inte riktigt tidigare sett i England. Därmed inte sagt att det skulle vara typiskt för just Gloucester, men det var här jag började tänka på det.
Gloucester cathedral.
St. Oswald's Priory med katedralen i bakgrunden.
Interiörbild från katedralen. Det skulle vara någon form av påskmässa och det vimlade med präster och andra kyrkliga personer med olika sorters dräkter. Jag stannade inte kvar utan fortsatte att utforska staden.
Den vackra orgeln.
Figur i "the cloister".
The Docks. Det finns ett fint hamnområde som de har rustat upp där man kan hitta museer, restauranger, ett stort antikvitetshus och flera outlets. Här ser ni den delen som inte är upprustad men som är vacker på sitt sätt.
Ett charmigt men öde (?) hus.
Den som känner sin Beatrix Potter har kanske läst The Tailor of Gloucester och vill säkerligen titta in i den här lilla butiken med tillhörande utställning. Ett annat museum värt ett besök är Gloucester Folk Museum.


Magnoliaträden blommade i England. Ni kan inte förstå hur mycket jag saknat blommande magnoliaträd.
En pub med färgglada väggmålningar. Stället kändes dock något skumt.

Kommentarer

Anonym sa…
Haha, vilka svampar! Psykedeliskt värre.
Gloucestershire i sig är ju mest känt för rika små byar i Cotswolds så jag antar att huvudstaden blir där de utslagna hamnar mer. Vissa städer tar också en hel del från storstäderna. Hastings är till exempel en stad med många utslagna från London.
Matilda sa…
Barabrittiskt >> Jag får kanske åka på safari i de rika byarna någon dag ;)