Ett kvitto på ett tidigare utlån

Jag tycker det är lite spännande att hitta någons inköpslista i en korg i mataffären. Det ger lite spänning i att försöka luska ut vem som skulle kunna tänkas ha skrivit den. Vad som skulle tillagas till middag och till vem maten skulle serveras. Lika spännande är det att hitta ett gammalt utlåningskvitto i en biblioteksbok. Det är lite varning för en fördomsprofil! Ibland får man dessutom uppslag att låna en bok man inte visste existerade.

Idag hittade jag ett sådant kvitto i en kokbok jag behövde göra en jobbrelaterad koll i. Personen i fråga tycks gilla avancerade matlagningsmetoder, läser läkemedelskemi, bygger ett hus, dansar tango, spelar dragspel och håller på att lära sig finska. En sån där supermänniska med många järn i elden. Eller bara en läsoptimist som jag, som lånar massor av spännande böcker men aldrig hinner läsa dem...

Kommentarer

Malinmupp sa…
Wow, vilket kvitto! Jag håller med dig, man blir bra nyfiken på att möta människan bakom kvittot. Kanske upptakten till en ny tv-serie: Vi har fem kvitton och fem människor- kan du matcha rätt?
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Åh, låter som hen har gått banans på den där avdelningen med handarbete, konsthantverk, instrument och matlagning som brukar ligga precis bredvid språk (i alla fall var det så på Göteborgs Stadsbibliotek innan de byggde om). Undrar vad hen egentligen skulle låna?
Matilda sa…
Malinmupp >> Du är något på spåret! Låter som ett spännande program!

Ylva >> Intressant! Jag hade inte tänkt på den möjligheten med ämneshyllornas placering. Här har vi visserligen ett annorlunda upplägg (om jag räknat rätt så har vi MINST 5 olika kategoriseringssystem i ETT bibliotek. Att gå och "browsa" längs hyllorna är inte så lätt som man kan tro. Ja, jag blir också nyfiken på vad som var huvudsyftet med biblioteksbesöket.