Låtar att minnas: Bullfest

Om jag ska vara ärlig så vill jag egentligen bara uppmärksamma den här slagdängan. Men om jag nu ska klä in det i ett mysterium så får det nog vara: varför görs det inte sådana här låtar längre? Bästa bloggläsare, jag presenterar för er den förre detta polisen som blev skådespelare och sedermera radioprogramledare för Frukostklubben: Sigge Fürst och Bullfest.

"Klappa takten under vilda stön
Bullfest, bullfest hela da´n
Knåda degen, det blir wienerbrö´n
Bullfest, bullfest hela da´n"

Nu är visserligen bagar-låten skriven av Ulf Peder Olrog (som även var etnolog) och stammar tillbaks till 1949 om man ska tro Wikipedia. Därför promotar jag även originalet som går i något lugnare takt:
Som sagt, det görs på tok för få låtar om wienerbröd och prinsesstårtor. Förutom denna kan jag bara komma på En sockerbagare, Tre pepparkaksgubbar och Pepparkakebagarens visa (från Klas Klättermus). Alla känns riktade mot julen och barn. Men om ni känner till fler så tipsa gärna.

Kommentarer

cat sa…
Hm det kanske är dags för dig att ge dig på låtskriveri ;-)
Malinmupp sa…
Kaklåtar säger du? Vad sägs om Still Alive från Portal:
http://www.lyricsmode.com/lyrics/p/portal/still_alive.html

Sen har vi självklart den fantastiska "C is for cookie"

För att inte tala om "Baker baker" av Tori Amos.

Hmm, det finns säkert fler. Intressant med den sista låten är att den är en icke-glad bagarlåt. Ibland måste man få trstsäta också trots allt.
Matilda sa…
Cat >> Haha, det kanske kan bli en alternativ karriär?

Malinpupp >> Åh! Så klart, Cookie monsters låt är ju vital här (även om den också riktar sig mot barn). Får mig att fundera på Boney M och Ma Baker också ;)
Tackar för tipsen! Still Alive är ju kanonrolig

Matilda sa…
Uppdatering: Lena Conradson med låten Bagarfröken borde också klassas in här!