3D-skrivare

Jag har funderat lite på 3D-skrivare. De verkar ju kunna skriva ut allt från lampor till vapen och hus. Det verkar både praktiskt och läskigt. Hur det funkar med materialet har jag inte riktigt begripet. Matar man dem med betong, plast och annat? Kan de bara skriva ut i "mjuka" material som sedan kan  stelna, eller kan de skriva ut i trä och granit?

Den här tekniken tycks vara i sin linda vilket gör att jag föreställer mig att de i framtiden kan fungera lite som i Star Trek där det beamas fram mat och annat från någon sorts magisk maskin. Kan man tänka sig att en 3D-skrivare - åtminstone i teorin - skulle kunna tillaga mat? Och kan den viktigaste frågan: kan de skriva en färdig avhandling i bokformat? Alltså, skriva texten själv?

Kommentarer

görel sa…
nä, texten får du nog hitta på själv. undrar vad jag skulle skriva ut i en sån där manick? pengar!! går det, tror du?
Matilda sa…
Görel >> Jo men texten kan jag nog fixa fram. Men om skrivaren kan skriva ut själva avhandlingen så skulle jag ju slippa tiotusentalskronor i tryckerikostnader! :)
Hm, det går säkert att skriva ut monopol-pengar. Jag tänker annars att det nog inte är så bra ifall alla kan trycka ut sina egna pengar. Eller så hade det varit bra för t.ex. Grekland just nu.