Omplanteringsprojektet

Det har nog varit dags att plantera om blommorna ett bra tag nu. Mamma fick mig att köpa ny blomjord när hon var på besök förra sommaren. Men så blev det höst, och så blev det vinter och vår och inte blev blommorna omplanterade. Flera växter sträcker sig numera långt utanför krukorna. En växt har jag fått klippa bort gula blad från. En annan verkar ha för lite jord i krukan. Det hela har blivit ett så stort projekt att jag bara skjutit fram det gång på gång. Jag har hört att man inte bör plantera om när som helst på året, men jag minns inte när man skulle göra det. 

Det som gör det ett stort projekt är att jag behöver köpa några större krukor samt innerkrukor. Helst vill jag köpa begagnade krukor. Men då måste jag alltså ta mig till en secondhand-affär under deras öppettider och hitta krukor jag kan tänka mig inhandla. Därefter gå till en blomsteraffär och hitta innerkrukor i rätt storlek. Och sedan kanske kolla så att jorden - som nu ligger i förrådet - fortfarande går att använda. Därefter kan jag börja plantera om. Ja, om det är bra väder så jag kan hålla till på balkongen alltså.

Jag kanske ska skjuta på det lite till. I alla fall tills semestern börjar. Det är knappt två veckor kvar. Jag menar borde jag ju kunna hinna allt detta på en och samma dag. 

Önsketänkande när det är som bäst.

Har jag förresten sagt att jag "bara" har fem krukväxter? Hur lyckas folk med typ fem blommor i varje fönster!?

Kommentarer

görel sa…
känns igen lite. det svåra är att koma igång. när en väl har gjort det funkar det fixa jobbet. och lättare är det när vädret tillåter en att jag göra det på balkongen, för det blir rätt dant, med all jord som hamnar överallt och inte bara i krukan. lycka till med omplanteringen!
görel
bilburna mamman sa…
Kanske dags att ta mig upp och fixa bil så att du får något gjort? ;-)
cat sa…
Mina stackars växter har inte fått byta kruka på hur länge som helst. Jag har så många och flera stora att jag helt lever i förnekelse om att de skulle behöva byta upp sig. Orkar inte med ett så stort projekt.
Med andra ord är jag helt med på ditt skjuta-upp-tänk.
Matilda sa…
Görel >> Ja lite bättre väder och lite viljestyrka så går det säkert undan!

Mamma >> Prestera, prestera, prestera... meh...

Cat >> Förnekelse är bra ;) Blommorna får väl flytta om de inte trivs ;)
Ewa sa…
Ja, det är en lång startsträcka innan man får det gjort. Jag har planterat om allt men inte hittat ytterkrukor till alla. En ska dessutom hänga i taket. Vete fan hur jag ska hitta en snygg ampel i rätt storlek...

Lite mer planteringsjox har jag dock kvar eftersom tomaterna ska planteras om i hinkar och jag "hittat" lite sticklingar som vill flytta från vattenglas till egna krukor.

Dina ser ju inte ut att lida någon större nöd iaf. :) Jag tror inte det är något problem att plantera om nu på sommaren. Våren är dock bäst.

HEJA, HEJA, HEJA!
Matilda sa…
Ewa >> Tack för påhejandet, kommer att behövas :)