Knäckebrödssmörning

Med risk för att släppa lös ett hetskt internetkrig, men vilken sida av knäckebrödet ska man smöra egentligen? Den "mjöliga" eller den "släta"? Jag vet ju vilken jag själv smörar men tänk om jag gör "fel" och går miste om en särskild smaksensation.
Två sidor av samma knäckekaka.
Mot bättre vetande ställer jag alltså frågan som kanske är lika laddad som ifall det heter plättar eller pannkakor*: Vilken sida smörar du på knäckebrödet**?

*De stora heter pannkakor, enligt mig, de små plättar. De längst norr ifrån tycks säga plättar för de stora och (tjock-) pannkaka för den som går i ugnen.
**A.k.a. "hårdbröd".

Kommentarer

görel sa…
enkelt svar. ingen sida alls. har inte använt smörgåssmör eller margarin eller vad det heter på 20 år, så jag behöver inte reflektera över detta. men, övrigt pålägg lägger jag på den gropiga sidan, till vänster i bild.en kanske får fråga knäckebrödbagaren?
cat sa…
Den mjöliga sidan känns som uppåt för mig, alltså är den som får smöret :-)
Matilda sa…
Det står alltså lika nu, 1-1. Ingen annan som smörar knäckebröd?
Ewa sa…
Man smörar givetvis på den sidan med hålen (det du kallar släta sidan). Den mjöliga sidan går bort! Den kallade vi för finska sidan när jag var liten och den ville man ju absolut inte förknippas med. (Vi svalde finnhatet med hull och hår uppenbarligen...)
Matilda sa…
Ewa >> Där ser man, här har jag smörat på en finsk sida utan att veta om det ;) Undrar vilken sida de i Finland hävder är den "svenska" :D
Grejen med den andra sidan ibland är den som är mest buckligast och det går åt så mycket smör där.