Stjärnbebisar

TV-serien Barnmorskan i East End är inne på sin tredje säsong och det förlöses spädbarn i varje avsnitt. Jag kan inte sluta fundera över alla dessa baby-statister som spelar att de kommer till världen en andra gång. De kan ju inte vara många veckor gamla när de målas med teaterblod. Hur rekryteras dessa bebisar? Med annonser på BB? Är barnarbete ens tillåtet i den åldern?

För visst är det riktiga barn? Eller är det här - liksom alla film-lik - väldigt avancerade och verklighetstrogna dockor som kan både röra på sig och gny?

Kommentarer

Anonym sa…
Funderar också väldigt mycket på denna fråga... /regina
Matilda sa…
Regina >> Jag kan inte bli av med känslan att dessa barn gör det mot sin egen vilja.
görel sa…
blev nyfiken så jag googlade frågan. det verkar som det är äkta bäbisar. tydligen användes en fejkbäbis i nån kommande storfilm och det tycks ha orsakat en storm. och i usat måste bäbisar vara minst 15 dagar gamla och ha läkarintyg. så din undran var intressant. och nu vet jag mer. ett mysterium mindre, hehe...
Matilda sa…
Görel >> Se där, tackar! 15 dagar och läkarintyg, alltså, det känns ju... ja, inte helt okej. Undrar om det finns liknande regler i Sverige, och ifall de är striktare eller inte.
ullrika sa…
I vissa lägen är ju bäbin så uppenbart nyfödd att jag också undrat över detta! Inte bara hos eminenta East end-barnmorskorna utan i alla former av tv och film. Kanske är det så att nån i filmteamet känner nån som känner nån och vips finns där en bäbi?
Eva Maria sa…
Hm, det är lurigt. De får säkert betalt i pengar eller typ ett års förbrukning av välling eller blöjor. Hoppas inte det är så att det är föräldrar som ställer upp med sina små för pengarnas skull. Men det som är bra är att bebisar ser ju rätt så anonyma ut, när de sedan blir vuxna är det ingen som kan känna igen att de varit med i TV som bebis. Jag känner nog att det är värre med barn som är lite äldre och där vuxna vill att de ska bli barnstjärnor. Som hon som spelat Pippi Långstrump och blev igenkänd för hela livet. Det kanske inte är så kul när man är 35 och söker jobb som bankdirektör (eller nåt!).
Matilda sa…
Ulrika >> Det låter troligt. Då blir ju följdfrågan, har Barnmorskorna i East End "återanvänt" några barn i serien? T.ex. spelar de in förlossningsscenerna på löpande band för att kunna använda bebisarna igen?

Eva Maria >> Du har alldeles rätt, en bebis är svår att känna igen men ett äldre barn är lättare. Det känns som att branschen inte förbereder barnen på vad som kan komma heller. Det låter kanske häftigt att vara skådespelare eller sångerska, men den uppmärksamheten som följer kan säkert vara jättejobbig. Det är ju många barnskådespelare som råkat väldigt illa ut med missbruk m.m.
ullrika sa…
"Återanvänder" :D det låter det :)