Trondheim del 1

När jag ändå skulle till Östersund så kändes det lite synd att inte åka till Trondheim som ligger nära. Från Östersund tar det drygt 3,5 timmar med tåg och fin utsikt. Vädret var förvisso inte det vackraste men det spelade inte någon roll, jag blev riktigt förtjust i denna norska stad. Jag skulle till och med kunna tänka mig bo här en tid. En stor fördel är att jag kan förstå det mesta som sägs på norska, vilket är en fördel för mig som trots flera års studier i franska och spanska inte kan konversera på andra språk än svenska och engelska. Jag misstänker dock att vintervädret inte är det roligaste här. Jag tog massor av bilder, och har valt att dela upp de bästa i två delar. Enjoy!
Nidarosdomen.
Detalj av fasaden. Japp, gubben i mitten tycks ha tre huvuden i sin famn.
Baksidan av Nidaros domkirke.
I museet tillhörande Erkebispegården fanns modeller för att illustera hur kyrkan förändrats under de tusen år som gått sedan Olav den helige gjorde Norge kristet,
Erkebispegården. 
Den gamle bybru, bron som korsar Nidelva. 
Kanalen. 
Rockheim. 
Vy över Nidaroskyrkan. Älven ger verkligen en charm till staden.
Kristiansten festning.
Vy över Trondheim.

Kommentarer

görel sa…
vädret först. nog sjutton regnar det monster här. och monsterrikt ska det fortsätta att vara hela veckan. buhuu!
trondheim har jag varit till och på vintern och det regnade och var svinkallt. men jag tycket gamla stan var fin ändå. och är man det minsta historiintresserad finns det mycket att se.
cat sa…
Åh det ser jättevackert ut! Blir riktigt sugen på att göra ett besök själv.
Matilda sa…
Görel >> Vad gjorde ni av monsterna? Spärrade ni in dem? Sprang ifrån dem? kastade vitlök på dem? ;)

Cat >> Rekommenderas med det varmaste. Misstänker att vägen via Oslo är närmst för dig, och tågresan mellan Oslo och Trondheim lär vara fin (kan dock inte bekräfta detta själv ännu)