Utelivets rytmer

Semestern började riktigt lyckat. Igår åkte jag med några kollegor till stranden och spelade beachvolleyboll. Det gick så där, det var lite för varmt. Men det var ändå riktigt härligt. De internationella kollegorna var häpna, de hade aldrig sett så många bilar (i detta området) som vid stranden. Än mer förvånade var de över att det inte var så många som badade. Men vattnet var inte särskilt varmt.

På kvällen satt vi på en uteservering och njöt av mycket god mat och vackert väder. Det var intressant hur klientelet förändrades under kvällen. Till en början var det väldigt blandat med människor i olika åldrar, sakta men säkert homogeniserades dock besökarna. Majoriteten tycktes vara i 25-35-årsåldern och väldigt lika till stilen. Själva stack vi inte heller ut nämnvärt, vilket var lite småskrämmande. Efter några timmar dök det upp en DJ som till en början spelade ganska intressant och stämningsfull musik, som därefter också förändrades och fick allt mer basgång. Vilket gjorde att vi bytte bord, men stannade kvar. Det mest bisarra var nog ett mindre bokbål vid bordet bredvid där en pocketbok fick allvarlig sveda. Det var tydligen ett statement som fotograferades eller filmades av gruppen. En i vårt sällskap identifierade den som en biblioteksbok från vårt jobb, förhoppningsvis hade den gallrats ut.

Sen var tydligen klockan tio i ett. Och vi konstaterade förvånat att det visst var både stängningsdags och att vi suttit där i nästan sju (!) timmar. Det känns helt okej att vädret inte kommer vara så skoj den närmsta framtiden, det har varit åtminstone en ordentlig sommardag.

Kommentarer

cat sa…
Trevligt med en lyckad start på semestern.
Min start var blandad. Började semestern på ridläger för vuxna och fick en helt underbar häst. Tyvärr var ridinstruktören lika knepig som förra gången jag var där och så var det rätt tråkiga lägerkamrater den här gången.
Fast den här gången fick jag en enskild lektion och lärde mig skitmycket, så det var ändå värt det.

Som bibliotekarie får jag säga fy skäms till de som brände en biblioteksbok, om den nu inte var utgallrad vill säga. Hoppas att du får fler fina sommardagar.
Matilda sa…
Cat >> Tur att du fick en bra häst och en bra lektion, du får försöka minnas det som var bäst :)
Jo, bränna biblioteksböcker borde ju innebära ett hårt straff i lagboken. Det känns så otroligt fel!