"Hallå där!"

Hallå där!

Fick jag din uppmärksamhet nu?

På senare tid har kollegor - även vid andra lärosäten - börjat hänvisa journalister, lobbyister och andra personer med projekt som söker en lämplig akademiker till mig. Den inledande kontakten via telefon eller mail brukar vara ganska underhållande och förvirrande. Vissa är mycket sakliga och presentera sitt syfte tydligt, andra kan glömma att presentera vem de är, var de kommer från och vad de egentligen vill att jag ska göra för dem.

En hänvisningskarusell?
Jag vet själv hur svårt det är att skriva de där inledande raderna på ett mail och har därför viss förståelse. Jag tänker mig också att de behöver något trix sticka ut något för att fånga intresse. Kruxet som jag ser det är dock att väcka intresse och samtidigt vara seriös. Dagens mail med "Hallå där!" som ämne och med en avsändare som inte var bekant fick mig snarare att rynka på ögonbrynen. Var det en student, spam eller en person jag träffat men glömt bort? Nope, det var en journalist som ville ha hjälp.

Också denna gång hänvisade jag personen vidare då det inte var mitt specialområde. Måste vara ganska frustrerande för journalister som gång på gång försöker få kontakt med akademiker och de bara hänvisar vidare och vidare och vidare i en lång hänvisningskarusell.

Kommentarer

görel sa…
ibland får man leta länge tills man kommer rätt. men så bra att man ändå ger viss hjälp till den i nöd.
Matilda sa…
Görel >> Ja, hjälpa gör jag gärna om jag kan. :)
Anonym sa…
"Hallå där" från okänd hade nog fått mig att trycka det mailet direkt i papperskorgen. Jag får så oerhört mycket spam nu så för att öppna mailet måste det verkligen se pålitligt ut. Min bror har skrämt upp mig med allt han kan om datavirus….
Men där ser man ju hur viktigt det är med en vettig rubrik. Håller med om att det är svårt ibland.
Matilda sa…
Händelsevis >> Jag använder Outlook med jobbmailen så texten kommer automatiskt. Men hade det varit min privata mail hade jag nog tvekat.