Mer av Baskien

Lite gott och blandat från olika platser jag besökte i Baskien. De första är från Hondarribia som ligger precis vid vattnet och den franska gränsen.
Arma Plaza, Hondarribia.
Insidan av Castillo de Carlos V, ett medeltida palats som idag är ett hotell. (Hondarribia)
Gipuzkoa Plaza, Hondarribia.

I Hondarribia (liksom i Vitoria-Gastiez) hade man installerat rulltrappor utomhus för att underlätta att ta sig upp och ner för kullen.
Pintxos-gatan i Hondarribia.
Mjölkautomat i Tolosa. Här gick det att köpa mejerivaror och fylla på mjölkflaskan. Det är visst ett sätt att få folk att stödja baskiska mjölkbönder. För någon vecka sedan läste jag på Lev mer konsumera mindre att detta tydligen finns i Sverige också! Kul! 
Bondens marknad i Tolosa. Jag tror inte jag sett någon större squash! Eller, det är väl någon form av pumpa misstänker jag.
Förutom tjurrusningar och tjurfäktningar har spanjorerna hittat på fler konstiga - och grymma - "sporter".  Dessa tunga betongklumpar (några över 2000 kilo) spändes mellan två tjurar som skulle dra dem över den kullerstensbelagda sträckan som syns längre bort på bilden. Hu! Här i Asteasu gör man inte detta längre. 

Kommentarer

görel sa…
det var en gigantisk zuccini! undrar hur den smakar. men så fiffigt med rulltrapporna. har aldrig sett. då vet jag ett ställe iaf där jag inte behöver klättra uppför en kulle… helt underbart.
Ressugna mamman sa…
Vad fint det är i den staden! Dit åker jag gärna!
Matilda sa…
Görel >> Det fanns rulltrappor i Vitoria också. Och i Hondarribia hade de en hiss också!

Mamma >> Då ska man nog flyga till Biarritz, det är närmst.
Ewa sa…
More importantly - hade de några turfzoner där?
Matilda sa…
Ewa >> Mycket få, till min besvikelse. Tog 3 stycken under hela resan. Ena zonen hade jag själv lyckats få igenom så det kändes kul att få ta den (antagligen först av alla).