Party à la 1930-talet

Jag hade nyligen fest på temat 1930-talet. Vilket var riktigt skoj! Det var en hel del förberedelse som innebar springa på loppis och pyssla. Samt göra en spellista med 30-talsmusik genom att låna massor av skivor på biblioteket. Givetvis blev det en hel del Fred Astaire-låtar! Det skålades i champagne, spelades domino och spexades.
Nästan alla hade klätt upp sig tidsenligt och lagt ner en hel del tid för att  göra det lilla extra. Jag tror det bidrog till att  höja stämningen och alla verkar ha haft riktigt trevligt.
Om jag får säga det själv så var det kanske ett genidrag att ha ett Bingo. Alla fick en bingobricka när de kom med rutor innehållande olika händelser, t.ex. att någon sa något ("det är så 20-tal", något sågs (kvinna med handskar), det hände något (det blev en fläck på duken).  Min förhoppning var att gästerna skulle börja interagera med varandra för att få en bingorad. Detta hände också. På ett av borden låg en gammal sångbok från 30-talet och några hade en ruta som innebar allsång. Allsång blev det, något otippat dock att det var Internationalen som nästan hela sällskapet stämde upp till. Det uppstod också lite konkurrens genom att man försökte blockera för varandra ifall någon försökte fiska efter ett kryss. Men det uppstod också samarbete när några insåg att "champagnen tar slut" var möjlig att genomföra. En annan försökte - utan att lyckas - uppmuntra rutan "värdinnan blir berusad".
Buffébord med kakor, kex, frukt, dipp och ost. Och en griffeltavla med dryckesmenyn.
Och så skapade jag en fotovägg (du kan läsa hur jag gjorde här) som blev flitigt använd. I bingot hade alla rutan "få ditt porträtt taget vid fotoväggen"...

Som sagt blev det en mycket lyckad fest och det kliar redan i fingrarna att sätta igång med nästa festprojekt. Nästa år är det ju både 10-årsjubilieum för bloggen och förhoppningsvis även disputation.   Då borde man ju också festa till det lite.

Kommentarer

görel sa…
temafester blir alltid roligare än vanliga. extra kul med selfieanordningen. kanske att jag lånar idéen.
cat sa…
Vilken rolig fest ni hade! Lycka till med nästa :-)
Matilda sa…
Görel >> Ja men den får du gärna låna, den är lånad från början ;)

Cat >> Tackar. Jag känner viss press att överträffa denna. Om det ens är möjligt.
ullrika sa…
Vilken fantastisk inspiration du bidrar med! Bingot var himla skoj, har aldrig hört om nåt sånt förr. Egen idé eller lånad?

Roligt med trettiotalsfest också. Jag har en vän som nyligen (nåja, tiden går fort!) flyttade in i ett hus byggt 1923 och de har funderat på att ha inflyttningsfest i 20talsanda. För en sån som mig - som har lite klurigt för teman och utlkädning - låter det både trevligt och lite skrämmande ;)
Matilda sa…
Ullrika >> Tack :) Själva idén att ha ett bingo och alla rutor är mina egna, men jag har säkert inspirerats någonstans. Vi hade någon form av introduktionsbingo på en kurs jag gick, men det bingot var inte särskilt roligt.
Eva Maria sa…
Åh, vilken rolig fest!! Kul att se bilder! Kram Eva Maria
Ewa sa…
Åh, vilken härlig fest! Vilken tid du måste ha lagt ner! Tråkigt att jag inte kunde vara där. Nästa gång!
Matilda sa…
Ewa >> Nästa gång! Rusta dig för disputationsfest! ;)