tisdag 15 september 2015

9 år - snart ett decennium av bloggande

Tro det eller ej men bloggen fyller 9 år idag! 2006 hade jag knappast en tanke på att detta skulle bli ett sådant långvarigt projekt. Några av er har varit med sedan början, andra har sorgligt nog försvunnit från bloggvärlden samtidigt som nya stammisar hittat hit. Några av er har dessutom blivit mycket goda vänner även i livet offline. Bloggandet har verkligen haft fler positiva effekter än vad jag kunnat föreställa mig, trots att jag knappast blivit en bloggkändis. ;-)

Nu uppstår ett mysterium jag behöver er hjälp med att klura ut. Nästa år stundar ju tioårsjubileumet och det måste ju uppmärksammas. Tidigare var planen att göra något i samband med disputationen, men tidsplanen har blivit förskjuten något och jag kommer nog inte att doktorera tidigare än årsskiftet 2016/17. Så hur firas en blogg bäst? Online? På restaurang? Med ett Sherlock-maraton? Med bloggträffstårta i form av ett förstoringsglas eller virtuella deckargåtor? Om online - hur? Om IRL - var är geografiskt mest lämpligt? Stockholm, Göteborg, Malmö eller någon annan järnvägsknut? Skriv en kommentar eller skicka ett mail. Alla förslag kommer att tas i beaktan.

Jag hoppas att du hänger på ett år till och vill vara med och fira i september 2016. Idag blir det lite festligheter på kakfat. Flaggorna får representera ett urval av länderna jag skickat reserapporter från.

10 kommentarer:

Uppkopplade mamman sa...

Grattis!!!
En rolig och fin blogg, kryddad med allvar och djupa funderingar!
Och trevliga reseskildringar! Hoppas du bloggar många år till!

cat sa...

Du får ju helt klart göra ett jubileumsinlägg, men i övrigt har jag nog inga goda idéer kring hur man firar en blogg.

Ewa sa...

Grattis! Fortsätt nu i minst lika många till!

görel sa...

oj, så länge du har hållit på. sen bloggens barndom. har ingen aning om hur man firar sånt här. men fira måste man. eller hur… och förhoppningsvis fortsätter du minst lika länge till.

Matilda sa...

Mamma >> Dags för dig att skaffa egen blogg snart?

Cat >> Jubileumsinlägg måste det givetvis bli. Kanske dags att börja fila redan nu...

Ewa >> Tror vi att folk bloggar om nio år?

Görel >> Jo det var ju ganska tidigt jag började, men ändå inte riktigt i början. Absolut, alla anledningar att fira något måste ju tas tillvara

Ewa sa...

Ja, klart de gör. Men kanske på ett annat sätt. Jag mikrobloggar på Instagram med bilder nuförtiden. Och slänger ur mig ett och annat, inte särskilt välvalt, på twitter när andaan faller på som du säkert känner till. Trevligt bloggande för den late. :)

ullrika sa...

Men jisses, HURRA till nästan tio år!!

När jag läste ditt inlägg fick jag en hick-attack... jag började ju själv i augusti 2006 och... asså, vart har tiden tagit vägen!? Att vi hållit på så länge?!

Jag har ju ganska nyligen hittat hit till dig men fastnade direkt (hinner inte alltid kommentera tyvärr): du har en skön humor och ett bra språk (sånt där är viktigt för nördiga mig). Dessutom skriver du inte sjuttiofem inlägg om dan, och du svarar på kommentarer du får. Sånt där får mig på fall :)

Ang bloggandet som socialt och vänskapligt fenomen. Du fångar det på pricken! Att det går att få vänner för livet som en knappt ens träffat på riktigt? Visst är det häftigt!

ps. När det gäller firandet ber jag att få återkomma med idé :p

Matilda sa...

Ewa >> Jo men det är nog nya plattformar och nya former som kan hålla bloggandet vid liv. Hehe, jo jag gillar dina tweets :D

Ullrika >> Då nollar vi nästan samtidigt :)
Men så fina ord - tack!
Nä 75 inlägg om dagen känns ju som ett heltidsjobb. Några i veckan känns mer hanterbart.
Instämmer - det är mycket spännande den här relationen mellan "online" och "offline", hur de två världarna smälter samman och inte går att separera.

Eva Maria sa...

Blir det i Malmö kommer jag gärna :-) Vad tror du om en road show genom landet?

Matilda sa...

Eva Maria >> Whooo, "Mysteriebloggen på turné" - det var onekligen ett spännande förslag :D
Har ju en del landskap kvar för att ta medaljen Sweden Explorer i Turf...
Malmö är ju en strategiskt bra stad för bloggträff tror jag. :)