Hotelletikett?

Här kommer en fundering som dök upp i somras under en hotellvistelse och som säkert etikettexperten Magdalena Ribbing skulle ha mycket att säga till om. Jag misstänker att jag bröt mot en "norm". Nämligen att komma med nytvättat och vått hår till hotellfrukosten - tillåtet eller så fel det bara kan bli?

Kommentarer

Så länge det inte droppar från håret, tycker jag nog att folk borde kunna sköta sig själva istället. Däremot att komma i morgonrock och tofflor är kanske över gränsen?
görel sa…
nä, vad säger du? det kan jag också göra. så då är vi två. med tanke på hur tidigt hotellfrukostarna är, skulle man ju aldrig kunna tvätta håret utan att gå upp mitt i natten, typ. om man måste torka det före. nä, jag bryr mig inte. då tycker jag det är värre med dom där som är högljudda och dom som låter barnen springa omkring som om dom vore hemma. dom saknar folkvett.
Matilda sa…
Ylva >> Så sant!
Morgonrock känns alldeles för privat.

Görel >> Då är jag alltså inte ensam :) Trodde alla andra använde hårtorkarna i en halvtimme innan de gick till frukost.
Rena mamman sa…
Hårtork? Vad är det?
Går alltid ner med nytvättat hår till hotellfrukosten. Men då har i och för sig de flesta vattendropparna redan kört ihjäl sig i kurvorna! ;-)
Var det verkligen någon som sa något till dig?
Matilda sa…
Mamma >> Nä, ingen sa något. Men alla andra verkade ha torrt (men nyfixat) hår, därav känslan att jag gjorde något fel.
Ewa sa…
Undrade också genast om det var nån som sa något, men det var väl för väl att det inte låg till på det viset. Du kan vara nöjd över att du inte är värst i alla fall. Jag sköljer håret med vinäger och borstar det inte förrän det blir torrt, så jag hinner ränna runt halva stan med ett vinägerdoftande fågelbo på huvudet innan det är dags att borsta. :D
Matilda sa…
Ewa >> Haha, ja du kan få vara värst ;)
hårfagra mamman ;-) sa…
Hm! Då tror jag att jag löst ditt dilemma som inte alls beror på etikett, utan som egentligen är alla andras dilemma. De behöver fixa sitt hår och torka det innan de vågar sig ut. Vissa andra (säger inte vem) behöver bara gå in och tvätta håret så är det fixat och jättefint! :-)