Vart tar alla gafflar vägen?

Nu har det hänt igen. Gafflarna på jobb har rymt. Detta händer med jämna mellanrum. Plötsligt är det som att nästan alla gafflar gått upp i rök och alla tvingas slås om de befintliga, eller diska av de få som går att hitta i diskmaskinen.
Klockan 12 idag: en ensam plastgaffel i besticklådan.
Efter någon vecka brukar någon ge upp och införskaffa en mängd nya bestick från en loppis. Men så går det några månader och plötsligt är det tomt i gaffellådan igen. De tycks inte heller återvända till pentryt. För säkerhetsskull har jag en "spork" på mitt kontor ifall det skulle krisa.

Så vart tar alla gafflar vägen? Är det någon som alltid äter på sitt kontor och glömmer ta med dem tillbaka till köket? Är det en gaffeltjuv som härjar? Bygger någon en tunnel genom golvet mellan jobb och hemmet med hjälp av bestick? Finns det något annat kök i bygget som sitter på alldeles för många gafflar men inga skedar (skedar har vi nämligen gott om)?

Kommentarer

Åsa sa…
Ni kanske har en amatör-Uri Geller i träning?
Det var lika dant i sektionsköket där jag pluggade. Nu har vi inga gafflar utan alla får ta med sig eget.
görel sa…
hahaha… här hemma försvinner teskedarna. fast jag har kommit på att jag slänger dom i soporna. så nu har jag köpt en hel drös med skedar på loppis. men en blir ju lite nyfiken på vart era gafflar tar vägen. jag tycker nog att du ska detektivs lite eller mycket tills mysteriet är löst.
Matilda sa…
Åsa >> Det skulle inte förvåna mig. Frågan är bara hur vi ska luska ut VEM i så fall..

Ylva >> Detta är alltså ett större samhällsproblem! Vart tar alla gafflar då vägen? (Anders och Måns gjorde en gång ett inslag om vart tar alla pennor vägen: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3389&artikel=4932806 )

Görel >> Några gafflar hamnar säkert i soporna, men inte så många. Jakten går vidare!
cat sa…
Oj det var ett intressant mysterium! Vem/vilka är gaffeltjuvarna och vad har de egentligen för motiv?
Själv undrar jag dagligen över varför människor på mitt jobb hänger dyblöta trasor mellan diskhoarna där det ständigt spolas vatten över dem igen?! Vem vill använda sådana snuskiga trasor?
Eva Maria sa…
Så mystiskt! Jag har inte varit med om gafflar som försvinner! Men kanske om man äter t ex sallad så behöver man bara en gaffel och lägger den på sitt rum sen. Gå ett varv med metalldetektor? Hemma hos oss försvinner knivarna för jag använder dem som brevöppnare och lägger dem lite varstans sen. Men jag har upptäckt att det inte är så bra för limmet från kuverten går inte bort i diskmaskinen... så nu har jag en kniv att hålla mig till. Hoppas mysteriet får en lösning!
Matilda sa…
Cat >> Deras motiv är jag verkligen nyfiken på!
Hm, offentliga disktrasor är något jag gärna undviker...

Eva Maria >> Åh, metalldetektor vore ju superroligt att få använda!
Testa att lösa upp klistret med lite smör.
Ewa sa…
Konstigt... Jag gissar att de åker hem i folks matlådor samt hamnar i soporna.