onsdag 28 oktober 2015

I det fördolda

"Syns du inte, finns du inte" brukar man ju höra lite här och var. Att inte synas kan ibland vara en fördel, om man vill undvika hamna under luppen eller "Wallraffa", det vill säga jobba under täckmantel för att sedan avslöja sina konklusioner. 

Den här detektorn på jobbet har nog missuppfattat detta. Den hävdar att den är dold, men sitter ganska synligt nära taget. Dessutom basunerar den ut att den är dold, vilket gör den väldigt synlig. Eller kanske opererar den utifrån tanken att vara fullt synlig för att därmed undvika uppmärksamhet?
"Dold" detektor.

5 kommentarer:

Åsa sa...

Kan det vara så att det inte är själva detektorn utan bara en ljussignal kopplad till detektorn? Så om vad-det-nu-är inträffar och detektorn ger utslag så syns det där? Annars kan uppfinnaren nog skippa sin MENSA-ansökan... ; P

Matilda sa...

Åsa >> Det kan i och för sig inte uteslutas.
Det som är lite extra mystiskt är att varken jag eller kollegan hade sett den tidigare, trots att det satt utanför kontoret jag hade i två år... Kanske var den inte märkt som "dold" tidigare och blev nu synlig?

bella sa...

så mysko! och att ni inte sett den. en blir ju nyfiken.

cat sa...

Undrar vad det är den ska upptäcka den där detektorn. Dolda tjuvar eller dold brand kanske ;-)

Matilda sa...

Bella >> Vi sitter väl med näsan i böckerna för mycket för att se världen runt omkring oss ;)

Cat >> Ja men se där - du späder på det mystiska! Vad försöker den upptäcka? Dataproblem? Arbetsaktivitet? Kaffemaskinsdoft? Mystiken tätnar!