Radiofusion

Senare idag sänds sista avsnittet av Christer och Morgan rapporterar, ett radioprogram i "ungdomliga" P3. Det är lite sorgligt för det det markerar slutet av en epok. Christer Lundberg har tidigare varit programledare för Frank och Christer (det senare tillsammans med Morgan) som gick under många många år i P3 som jag troget (nåja, i perioder) följt med glädje. Alla programmen har haft en nära interaktion med lyssnarna och berört många spännande vardagsfenomen och mysterier.

Men nu är alltså denna epok över. Eller inte riktigt. Den 2 november flyttar Christer in i P4 och jag misstänker att det betyder att jag är gammal nog att börja lyssna på denna kanal. Då blir det dags för det nya programmet, Kvällspasset i P4. Och håll i er nu, för nu kommer kanske det roligaste! Han får sällskap av Nadia Jerbil och Måns Nilsson! Det blir alltså en fusion av flera bra faktorer. Jag tänker mig en mashup av Verkligheten, Christer och Så funkar det!

Jag är väldigt nyfiken på det här programmet, även om kanalbytet känns något konstigt. Betyder det att jag är vuxen på riktigt nu? Eller semi-vuxen, eftersom jag redan lyssnar på P2 Klassiskt men inte vågar lyssna på P1. Eller kommer jag i verkligheten inte ens märka det eftersom jag inte längre rattar på FM-bandet utan bara trycker på en app-knapp?

Kommentarer

bella sa…
har ointe en susning om vilka du skriver om. så du är nog vuxen. själv lyssnar jag och det sällan på p1. står inte ut med den tramsiga musiken i dom andra kanalerna. och sär slipper jag.
bella fd görel/en syl ivädret
cat sa…
Har sällan lyssnat på Christer och Morgan, fast att jag var med en gång i direktsändning när det handlade om frivillig barnlöshet. Lyssnar så sällan på radio att jag inte ens reflekterar över om vissa kanaler är mer vuxna än andra. Fast det är mest en rockstation eller trafikradion som är intressant för mig, eftersom jag bilpendlar och gillar rock.
Matilda sa…
Bella >> haha, ja du, två namn återkommer frekvent i den här bloggen och det är Anders ("Ankan" Johansson) och Måns (Nilsson). Bara ett tips... ;)

Cat >> Nämen, är du radiokändis också! :)
Kanske är jag helt ute och reser, men det känns som att P3 alltid har haft en mer ungdomlig profil medan P1 och P4 har inringnings-program för de som vill diskutera annat eller önska annan sorts musik.
Jo, det blir ju inte så mycket rock i den reklamfria etern.