En sekund av panik

Trots att jag vet ytterstlite om film och inte sett något av de sex tidigare avsnitten så har inte heller jag missat att det är dags för premiär av ytterligare en Star Wars-film. Sannolikt är det för höstens hemska händelse i Trollhättan som hjärtat gjorde ett dubbelhopp idag när jag passerade genom en galleria. Uppför rulltrappan kom en ensam varelse i robotliknande plastdräkt med matchande ansiktsmask och vapen i hand. Jag såg hur andra besökare tog fram mobilkameran, jag ville ut därifrån. Visserligen tog det bara någon sekund för mig att göra kopplingen till filmen, men sekunden innan gjorde hjärnan en helt annan koppling.

Måhända att jag är överkänslig eller inte känner till filmens karaktärer så bra, men var vapnet verkligen nödvändigt?

Kommentarer

cat sa…
Är ju inget starwarsfan, men vapen hör nog till deras utstyrsel.
fredsälskande mamman sa…
Jag hade nog kontaktat gallerian och nämnt hur olämpligt och osmakligt det är. Och oavsett om det tillhör roller eller ej, så hör vapen inte hemma någonstans.
Matilda sa…
Cat >> Jo jag tror det också.

Mamma >> Nja, det här kan vara en enskild individs påfund, det hade varit något jippo på biografen innan.
ullrika sa…
Åh va sjukt läskigt!! Jag hade kanske inte gjort samma koppling som du - eftersom jag är rätt fast i Star Wars-träsket - men jag kan verkligen förstå hur du tänker.

Jag ligger väldigt mycket efter i läsningen hos dig men ska försöka komma ikapp! Tills dess passar jag på att önska ett GOTT NYTT 2016 och wihoo nu kan det bara bli bättre!

Krams!
Matilda sa…
Ullrika >> Gott nytt på dig med :-) Ja bättre kan det alltid bli!
Jag får nog ta och se alla de där sju filmerna någon dag, eller kanske åtminstone en. Alla tycker det är så märkligt att man inte har gjort det...