Julklappstipskalendern: 2. Pysseldag

Dags att öppna andra luckan i julklappstipskalendern denna andra advent. Bakom luckan finner vi pysseldag. Det behöver inte nödvändigt vara pyssel, det handlar egentligen om att välja en aktivitet som du och mottagaren kan umgås kring. Idén är inte att det ska behövas bokas några biobiljetter eller krävas alltför mycket förberedelse. Aktiviteten ska helst kunna utföras i hemmet eller nära. Använd gärna material som redan finns hemma.

Tanken är att givaren förbereder för en dag med pyssel, bakning, sportande, matlagning etc. Aktiviteten kan alltså anpassas efter mottagaren och intresse. Beroende på ork och ekonomi kan alltså ambitionsnivån och utgifter hållas nere. Det viktiga är att umgås och göra något tillsammans. Om det så är stöpa ljus, göra pärlplattor, baka muffins, snickra eller måla tavlor.

Åldersgrupp: 5-uppåt.
Kostnad: Låg.
Tidsinsats: Halvdag/heldag.

Lucka 1: Upptäckardag

Kommentarer

cat sa…
Bra tips för de med barn i sin omgivning/familj. Angående helgstängda turistbyråer, så är det nog ren dumhet att inte ha öppet då.
Som kommunalanställd som jobbar lördagar ibland, så kan jag vittna om att ob är så blygsamt att det knappast kan påverka rent ekonomiskt att ha inne personal på helger.
Matilda sa…
Cat >> Jag tänker att man även kan ha pysseldag med sina kompisar, om man delar ett sådant intresse vill säga.
Ja det kan ju inte handla om många hundralappar extra för att ha en anställt på plats några timmar på en lördag.