Julklappstipskalendern: 3. Något hemmagjort

När vi idag på luciadagen öppnar vår tredje lucka så finner vi något hemgjort som tema. Det vill säga något som du själv har skapat. Ett spel, knäckebröd, en novell, en fotobok, stickade strumpor, ett pärlhalsband, en flaska saft, ett porträtt... Gåvorna blir unika och du får utlopp för din kreativitet.

Men. Dessa gåvor kan vara lite kluriga att ge bort. Det är kanske inte alla som uppskattar en surrealistiskt målad tavla eller tycker om stickade yllevantar. Här krävs viss taktik men också en del planering ifall gåvorna ska vara färdiga i tid till jul. Med tanke på att julen står runt knuten så behöver ambitionsnivån naturligtvis anpassas. Kanske blir det egengjorda juletiketter med skarpa rim som roar tomten, eller så blir det saffransbiscotti till hela släkten. Tänk kreativt men också i rimlighet.

Viktigast av allt är att du har roligt när du gör dem! Presenter ska inte kännas som ett måste - oavsett om det handlar om att göra dem själv eller springa runt i julruschen.

Åldersgrupp: Varierar.
Kostnad: Varierar.
Tidsinsats: Allt från några timmar till flera veckor.

Lucka 1: Upptäckardag
Lucka 2: Pysseldag

Kommentarer

cat sa…
Tyvärr skulle ingen jag känner uppskatta något tillverkat av mig. Men jag lyckas ibland göra folk glada med mina foton :-)
Matilda sa…
Cat >> Naw, jag tror nog att du skulle kunna göra något som kan bli uppskattat! Dina foton kan ju bli till en fotokalender, tavla, kort.... Möjligheterna är oändliga :)