tisdag 8 december 2015

Tjuvlyssnat på jobb

Tjej (ca 20 år): "Har du också känt att det hade varit kul att vara med i ett slagsmål bara för att känna hur det känns?"

Kanske ingår detta i planen till Nisses hemliga pannkaksarmé?

4 kommentarer:

bella sa...

ja, vad ska en säga. inte för jag har varit med i ett slagsmål, men inte vill jag veta hur det känns! som hemska gräl, men mera fysiskt. jag åkte på en örfil en gång och det var inte kul. oförtjänt måste jag tillägga.

cat sa...

Nej jag avstår gärna slagsmål eftersom jag till skillnad från tjugoåringen har tillräckligt med inlevelseförmåga och fantasi för att förstå att det skulle göra förbaskat ont.
Hoppas verkligen inte att pannkaksNisse ska bli indragen i slagsmål.

vegetariska och smått ironiska mamman sa...

Ja, vad ska en säga. Dumt, räcker liksom inte.

På tal om tjuvlyssnat hörde jag en pappa säga till sin ca 7-årige son på julmarknaden:
Mäklaren bjuder på korv och korvamannen (en person utklädd till en reklamfigur vars namn jag inte tänker nämna och göra reklam för) bjuder på slickepinnar, vart är denna världen på väg!
Undras vilken bild den gossen får av världens orättvisor? Månne var fadern ironisk, men det hördes inte och jag tvivlar på att gossen förstod den.

Matilda sa...

Tjejens manliga kompis var inte alls med på noterna. Han gillade inte alls slagsmål och hade erfarit det vid något tillfälle och verkade inte alls peppad på idén.

Jag tänker mig att det kanske inte var det fysiska slagsmålet där hon fick känna på stryk och känna blodet rinna, utan kanske mer en stor konflikt där det eggas upp en särskild stämning och energi mellan två läger. Men för mig var det helt obegripligt att vilja vara med om en slagsmål.