Seniorstorlekar

Vinterbyxor i seniorstorlekar
Härom dagen påträffade jag denna skylt i en butik som informerade om att byxorna fanns i seniorstorlekar. Detta var ett nytt koncept för mig. Junior- (eller barn-) storlekar har jag hört talas om, de brukar kontrasteras mot vuxenkläder. Vilka oftast delas upp i herr och dam, efter längd och midjemått men inte efter åldersgrupp. Men avdelningarna är inte en homogen kundgrupp. Vissa barn kan behöva handla kläder på vuxenavdelningen och vissa vuxna kan ju använda barnkläder. Själv inhandlade jag i helgen ett par vantar i storlek 12-14 år/152-164cm, de passade mig fint*och butiksbiträdet utförde ingen ID-kontroll vid köpet.

Generellt används ordet senior för att syfta på en äldre person. Men äldre än vem? Och hur mycket äldre? Går man i denna butik direkt från barn/junior till senior? Eller omformas kroppen så pass mycket när man blir "äldre" att man behöver särskilda storlekar utöver de typiska S, M, L, XL etc (alt. 36, 38, 40, 42...)?

I övrigt kan man ju fundera över varför byxorna är teflonbehandlade...

*Uppdate 24/2: Visade sig att högervanten dessutom är storlek 10-12 år! Någon har nog försökt lägga pussel i affären...

Kommentarer

cat sa…
Märklig storleksindelning! Kan tänka mig att byxornas ytbehandling gör att man kan hoppa över pulkan om man känner för att åka nedför ;-)
bella sa…
jamen, med tanke på att vuxenkläder är så små nuförtin, så går man väl direkt från barn till seniorkläder. förträffligt… jag vet var jag leta nu. hehehe… teflon låter ju läskigt! jag avstår nog från dessa dära brallor.
Matilda sa…
Cat >> Haha, ja det lär ju gå snabbare utan pulka :D

Bella >> Haha, de kanske borde döpa om "vuxenkläderna" till "ungdomar före puberteten"? De där size zero och dylikt verkar ju vara för dockor. Seniorkläder kanske tillåter mer rörlighet och naturliga former?
ullrika sa…
Jag tänker väldigt generöst nu och att det faktiskt kan vara ett sätt att inte vilja könsdefiniera vem som ska använda kläderna? Kan tyckas lite överdrivet, men... jag ser det som rätt snajsigt och i tiden isf!