Ur spår!

Friskvårdstimme i spåret.
Om någon undrar vad jag gjorde idag så passade jag på att nyttja både friskvårdstimme och tillgänglig snö. I år har jag fått 200 % mer användning av skidorna än i fjol. Det vill säga hela två gånger. Praktiskt på så sätt att skidorna inte behövts vallas på två år.

Jag funderar på att göra en reflexväst där det står "övningskör" på ryggen. För varje gång det kommer någon som ska köra om mig så blir jag lite nojig och tappar nästan balansen. Vurpa gjorde jag också. Det var lite dåliga spår (för en nybörjare alltså) som resulterade i kombinationen "ganska lång backe" + "sväng"... I övrigt går det framåt. Kan nu sätta fast stavarna på händerna utan att känna att det är Rubiks kub jag ska lösa.

Körde 5 kilometer vilket kändes som en lagom distans. Huruvida det gick snabbare att skida än att gå samma sträcka behöver vi kanske inte djupanalysera. Men jag såg i alla fall en ekorre!

Med den här takten borde jag väl vara redo för Vasaloppet si så där år 2040? Man ska ju inte sätta upp alltför orimliga mål, tänker jag.

Kommentarer

Hanna sa…
Hurra, bra jobbat! Du utnyttjar det faktum att det finns snö och det är väl det viktiga. Har själv aldrig förstått tjusningen med Vasaloppet. Men jag gillar ju egentid i skogen.
bella sa…
hihi, övningskör… varför inte. vasaloppet 2040, det låter väl rimligt. tills dess kan man ju, om man har tur, drabbats av lite glömska, så då slipper man, hihi...
det var nog typ fyrtio år sen jag körde skidor längsmed. slalomen satt i längre, men det är slut med det med. skruttanten, som jag känner mig som nu, kan ju knappt gå på vinterväglag.
Frida sa…
Hihi! HEJA HEJA! Bra kämpat!
cat sa…
Bra jobbat! Själv skulle jag aldrig ställa mig på ett par längdskidor.
Matilda sa…
Hanna >> Du har nog rätt, det kanske inte finns någon egentligen tjusning i att låtsas vara Gustav Vasa för en dag. 5km kanske räcker ypperligt.

Bella >> Precis, glömska är legitim anledning till att inte göra saker. Slalom verkar skrämmande tycker jag, det verkar gå så fort nedåt. Vinterväglag är inget roligt, oavsett ålder, så du behöver inte känna dig skruttig tycker jag.

Frida >> Tack :D

Cat >> Haha, nä har man ingen anledning så kan det ju tyckas lite märkligt att ställa sig på två par brädor och staka sig framåt med två pinnar. ;)