måndag 21 mars 2016

Matilda 11 år ritar

Matilda 11 år ritar på temat skadeglädje i ishallen.
Någon gång i terminen bar det iväg till ishallen för att åka skridskor. Alla förväntades ha med sig egna "skrillor" och med tanke på att man bytte skostorlek en gång i kvartalet så var detta nog måttligt roligt för föräldrarna. Misstänker att idag måste skolan stå för utrustningen.

Jag tror att denna bild har kommit till i samband med en sådan motionsdag. Varför den sitter inklistrad i häftet för religion och historia är något oklart. Å andra sidan förundras jag väldigt mycket över vad vi gjorde på lektionerna i mellanstadiet, så rita om skridskoåkning och mobbing ter sig nästan självklart utifrån den pedagogiska logiken.

Den avbildade situationen visar en pojke med nedåtgående mungipor som gått ut på isen utan skridskor och som fallit på ändan, något som killen vid sargen tycker är hysteriskt roligt så att han börjar skratta som en tomtegubbe. Sedan står det en skridskoåkande tjej och ser på undrande. Konstanalys på detta?

3 kommentarer:

cat sa...

Tycker att du ritade väldigt fint och man ser verkligen vad det handlar om.

bella sa...

synd att man inte kommer ihåg hur man tänkte. och så fint du har tecknat.

Matilda sa...

Cat och bella >> Vad ni är rara. Jag har aldrig tyckt att jag kunnat rita, men har väl med den ständiga jämförelsen med andra klasskamrater att göra...