fredag 29 april 2016

Hemester och minimysterier

Som ni kanske märkt har det blivit mycket schemalagda inlägg. Det har varit en stor deadline på jobb som nu är avklarad. I det lilla mellanrummet som nu uppstått mellan deadline och nästa jobbhändelse har jag tagit en veckas hemester. Planerar storslagna saker som frosta av frysen (check), tvätta fönster, tvätta, sova och cykla (blev nog över 3 mil idag).

Två minimysterier från veckan:

1) Ni vet den påträngande känslan av att någon ser väldigt bekant ut men du kan inte placera personen. Du börjar misstänka att du kanske känner personen eller att det är en vän till en vän. Du funderar över ifall det Så går det sent omsider upp för dig att det egentligen är en av personerna som jobbar i mataffären du handlar i, fast i civila kläder. Frågan som då infinner sig: hur många av kunderna känner kassapersonalen igen?

2) En vän frågar om du vill hitta på något på söndag mitt på dagen, varpå du tvekar eftersom det är omgångsstart i Turf och att du kommer lida av abstinensbesvär av att inte kunna ta poäng och halka efter i listan. Är det möjligen dags för avgiftning?

3 kommentarer:

cat sa...

1. Som en person som har ett arbete där flera hundra ansikten passerar i veckan, kan jag säga att i alla fall jag känner igen allt för många av de regelbundna besökarna. Brukar ducka eller göra annan undanglidande manöver om jag stöter på dem på stan. I fall jag inte råkar gilla dem vill säga.
2. Ja du behöver avgiftning! Fast man måste inte hitta på något på en söndag om man inte verkligen vill.

bella sa...

det där känner man igen, att man inte känner igen folk på fel plats, så att säga. eller att man gör det. jag har ju jobbat i vården och folk har känt igen mig privat. och jag inte alla, men några förstås. men inte vill ja ha med min patienter att göra på fritiden, typ. knepigt det där, om nån hälsar först, hälsar jag tillbaka, men inget mer.
hmmm, det där andra vet jag inte. googlade turf, men jag fattar ändå inte vad det är...

Matilda sa...

Cat och Bella >> Måste vara knepigt att ha ett offentligt jobb och möta personer som inte kan skilja på privat och offentligt.

Bella >> Tänk orientering och geocashing, fast som ett gigantiskt territoriekrig där du tävlar mot folk i hela stan/regionen/landet/världen. Allt går ut på att få motion. Vissa blir lätt besatta.... ;)